Objavljeno 10 kandidata za Zlatnu loptu

Očekujemo još 20 kandidata

Objavljeno 10 kandidata za Zlatnu loptu

E. Škorić

Ugledni francuski dnevnik France Football je upravo počeo s objavom prvih kandidata za prestižnu nagradu - Zlatna lopta (Ballon d'Or).

Očekuje se da do 20 sati France Football otkrije svih 30 kandidata, a dosad su objavili 10 igrača.

Tako su na listi od 30 kandidata i Sadio Mane (Liverpool), Sergio Aguero (Manchester City), Frenkie de Jong (Ajax/Barcelona), Hugo Lloris (Tottenham), Dušan Tadić (Ajax), Kylian Mbappe (PSG), Pierre-Emerick Aubameyang (Arsenal), Ter Stegen (Barcelona), Donny Beek (Ajax) i Alexander-Arnold (Liverpool).

U narednih dva sata ćemo saznati preostalih 25 kandidata, no jasno je da će se tu naći Cristiano Ronaldo, Lionel Messi, Virgil van Dijk, Mohamed Salah... no pričekajmo i zvaničnu potvrdu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Posljednji pobjednik je veznjak Real Madrida Luka Modrić, koji je slavio ispred Ronalda i Griezmanna, a prethodno su od 2008. godine ovu nagradu osvajali ili Ronaldo ili Messi.

Top Komentari

Laso
Mislim da je vrijeme da se prekine dominacija Messija i Ronalda! Van Dijk vjerovatno osvaja.
1 4
VELEZ
Pjanic?????
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije