Rivaldo: Modrić nije zaslužio Zlatnu loptu, ali mi je sad jasno zašto su je baš njemu dali

Na silu prekinuta dominacija Ronalda i Messija?

Rivaldo: Modrić nije zaslužio Zlatnu loptu, ali mi je sad jasno zašto su je baš njemu dali

E. Čaušević

Hrvatski reprezentativac Luka Modrić prije nekoliko dana u Parizu je osvojio Zlatnu loptu čime je i u izboru France Footballa izabran za najboljeg igrača 2018. godine.

Ovaj izbor podigao je dosta prašine u fudbalskoj javnosti jer postoji mnogo onih koji smatraju da Modrić nije zaslućio Zlatnu loptu. Većina ih je mišljenja da je Cristiano Ronaldo morao dobiti ovu nagradu jer iza sebe ima nevjerovatnu godinu, no očito je da novinari širom svijeta nisu bili baš saglasni po tom pitanju.

Povodom ove nagrade oglasio se i legendarni Rivaldo koji je prije skoro 20 godina osvojio Zlatnu loptu. Nekadašnji fudbaler Barcelone izjavio je da on ne bi dao Modriću ovu nagradu iako je imao sjajnu sezonu, te je poručio da je jednostavno nevjerovatno kako ona nije otišla u ruke Ronalda.

"Nema dileme da je Luka Modrić imao odličnu sezonu i nekako mi je jasno da sa su mu s tog aspekta dali nagradu. Osvojio je Ligu prvaka s Realom i pomogao je Hrvatskoj da dođe do finala na Mundijalu. Ipak, da moram birati glasao bih za Ronalda. Portugalac je bio fantastičan u Ligi prvaka, a gol škaricama je obilježio sve. I na Mundijalu je dao četiri gola iako je Portugal rano ispao. Izbor mi je baš nejasan, jer je nevjerovatno da Messi nije u top tri. Ovo kao da je pokušaj da na silu prekinu dominaciju Ronalda i Messija", rekao je Rivaldo.

Top Komentari

burek_sa_mesom
Jok eto kloc Đeko je zaslužio
6 24
Naser
to citav svijet zna..samo nezz sto izabrase ovog zgabora od cobanina... isto ko sto cijeli svijet zna da su srbi.lazovi prevaranti hijene itd itd
22 14

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi