"Podcijeniti ekipu poput Sarajeva bi bila najveća greška"

Krilni napadač Celtica o dvomeču sa bh. šampionom

"Podcijeniti ekipu poput Sarajeva bi bila najveća greška"

Bliži se dan prvog duela Sarajeva i Celtica u okviru prvog pretkola Lige prvaka.

Jasno je da je škotski velikan favorit za prolazak u narednu fazu kvalifikacija za LP, ali trener Lennon nailazi na velike probleme pred duel sa Sarajevom na Koševu.

Već od ranije je poznato da 9. jula za Celtic na Koševu neće moći nastupiti Kieran Tierney i australijski reprezentativac Tom Rogić.

Tierney se neće oporaviti na vrijeme za duel na Koševu, dok Rogić nije ni putovao na predsezonske pripreme u Švicarsku zbog problema sa skočnim zglobom.

Ni Rogićev sunarodnjak Daniel Arzani (20) neće moći pomoći svojim saigračima u duelu sa Sarajevom.

Arzani tek "hvata formu" nakon povrede ligamenata koljena, zbog koje je jedva i zaigrao za Celtic prošle sezone, pa neće igrati ni na Koševu.

Ipak, Arzani će pomno pratiti svoje saigrače u akciji protiv Sarajeva i upozorava da se protivnik nikako ne smije podcijeniti.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Najveća greška bi bila podcijeniti ekipu poput ove. Mora se pristupiti svemu jako ozbiljno, ipak je ovo Liga prvaka. Mi moramo samo dobro prostudirati protivnika i igrati što bolje možemo... Imamo kvaliteta da se kvalifikujemo i mislim da ćemo to uraditi", izjavio je Arzani.

Inače, Daniel Arzani je i dalje igrač Manchester Cityja, te je u Celticu na posudbi do ljeta 2020. godine.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Meeseeks
Ako ih podcjene mozda bude samo 3:0.
0 2
Incognito
Hajde rajvo! ☆
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi