"Obračune na klupi nismo mogli da trpimo"

Uli Hoeness o odlasku Ancelottija

"Obračune na klupi nismo mogli da trpimo"

M. Šljivak, foto: EPA

Predsjednik Bayerna Uli Hoeness otkrio je razloge zbog kojih je Carlo Ancelotti dobio otkaz u redovima njemačkog prvaka. 

Italijanu su pokazana izlazna vrata zbog njegovih pomoćnika koji su za Bayern bili nepodnošljivi.

Hoeness je otkrio neke stvari koje su začuđujuće za ljude koji pomažu jednom od najboljih svjetskih trenera.

"Ancelottijevi asistenti se nisu uklapali u ovaj klub. Sa Carlom nije bilo problema, ali svakodnevno su njegovi ljudi pravili probleme. Čak su se svađali i raspravljali i obračunavali ko će gdje sjediti na klupi. Takve stvari su postajale bitnije od utakmice", rekao je Hoeness, te dodaje:

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Dolaskom Juppa Heynckessa stvari su se posložile. Trenutno vlada mnogo bolje raspoloženje u timu i to se svakako osjeti", rekao je prvi čovjek bavarskog kluba.

Usprkos nešto lošijim igrama ove sezone, Bayern je i dalje lider Bundeslige i teško da ih iko može skinuti sa vrha.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti