Obradović i Zurapović sude u Litvaniji
Petar Obradović sudi šesti Eurobasket

Obradović i Zurapović sude u Litvaniji

Pored reprezentacije Bosna i Hercegovina će na Eurobasketu  Litvaniji imati i dvojicu predstavnika među sudijama. To su Ademir Zurapović i Petar Obradović.

Svaka reprezentacija koja je osigurala učešće na Eurobasketu imat će i po jednog sudiju, a to mjesto je pripalo Petru Obradoviću iz Čapljine, dok je Tuzlak Ademir Zurapović dobio dodatni poziv da sudi utakmice Eurobasketa.

Zurapović je do sada sudio na čak pet evropskih prvenstava za muškarce i jednom za žene, te je to vjerovatno i razlog što ga je FIBA Europe uvrstila na spisak sudija za Litvaniju.

Pored njih dvojice još je poznato da će Haris Bijedić iz Sarajeva suditi na Eurobasketu za žene koji će biti odigran u junu mjesecu u Poljskoj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.