Obradović odbio Efesove milione

Obradović odbio Efesove milione

Midhat Šljivak

Srbijanski košarkaški stručnjak Željko Obradović odbio je nevjerovatnu ponudu turskog Anadolu Efesa da preuzme tu ekipu.

Prema navodima turskih medija, Efes je Obradoviću ponudio 10,5 miliona eura za ugovor na tri sezone, no bivši trener Panathinaikosa je tu ponudu odbio, jer je u više navrata izjavio kako želi da se odmori od trenerskog posla.

Obradović je prethodnih trinaest sezona sa klupe predvodio grčkog velikana Panathinaikos sa kojim je osvojio sve što se moglo osvojiti, a višegodišnja dominacija u prvenstvu Grčke prekinuta je u sezoni za nama kada su u finalu sa 3:2 u serji poraženi od Olympiacosa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.