Obren Cvijanović: Prošli derbi je pripao nama, neka tako bude i ovaj put!

Krilo Rođenih za SportSport.ba

Obren Cvijanović: Prošli derbi je pripao nama, neka tako bude i ovaj put!

Za tri dana u Mostaru će biti odigran gradski derbi između Veleža i Zrinjskog. 

Nažalost, ovaj derbi bit će drukčiji jer na stadion 'Rođeni' neće moći ući navijači koji bi, kao i svakoj utakmici gradskih rivala, sigurno dali dodatnu draž. 

Od početka ove sezone krilni igrač Obren Cvijanović se prometnuo u jednu od najvažnijih karika Rođenih. Od početka priprema Cvijanović je u dobroj formi, postigao nekoliko lijepih pogodaka i sigurno je igrač o čijim će nastupima u ovoj sezoni dobrano ovisiti i rezultati Veleža. 

Cvijanović je za SportSport.ba govorio o svojoj formi, lošem otvaranju sezone Mostaraca na Grbavici te naravno, nadolazećem gradskom derbiju.

"Što se tiče priprema mislim da smo kao tim odradili dosta kvalitetne pripreme i da smo konstantno igrali dobro" - otpočeo je Cvijanović i nastavio:

"Za sebe mogu reći da sam bio u dobroj formi cijele pripreme i da sam zadovoljan kako sam igrao. Ipak, kao što ste vidjeli nismo tu dobru formu prezentirali na Grbavici gdje smo izgubili utakmicu što našim greškama,što individualnim kvalitetom pojedinih igrača Željezničara. Mislim da smo svi svjesni gdje smo griješili u toj utakmici i da se moramo sto prije izdići iznad svega iza nas i već u narednoj utakmici to ispraviti".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U subotu je ispred vas utakmica sa Zrinjskim?

Tako je, za vikend nas očekuje derbi utakmica protiv gradskog rivala Zrinjskog koji je veoma kvalitetna ekipa sa dosta dobrih pojedinaca. Iako igramo pred praznim tribinama mislim da nam za derbi ne treba poseban motiv jer svi znamo koliko znači pobjeda u derbiju kako nama igračima tako i našim navijačima. Moramo da pokažemo karakter i da budemo koncentrirani svih 90 minuta. Siguran sam da ce svaki igrač dati zadnji atom snage da dobijemo tu utakmicu. Nadam se da ćemo poraz na Grbavici ispraviti pobjedom u derbiju. Prošli derbi smo bili uspješniji, nadam se da će tako biti i ovaj put" - kazao je Cvijanović za SportSport.ba

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

007
Velež ni kvaliteta, ni snage ni motiva nakon bruke na Grbavici, kvaliteta između dvije ekipe je prevelika, zato 0:2 realno
8 18
Pikachu11
Unistite Mađare!
9 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi