Očaj Barce bio je izražen u ponuđenoj plati za Di Mariju
Foto: EPA

Navijači izuzetno ljuti

Očaj Barce bio je izražen u ponuđenoj plati za Di Mariju

Midhat Šljivak

Ekipa Barcelone tokom ljetnog prelaznog roka nije dovela igrače koje je planirala.

Njihova najveća želja Philippe Coutinho na kraju je ostao član Liverpoola, a u posljednjim trenucima Katalonci su pokušali angažovati i fudbalera PSG-a Angela Di Mariju.

Međutim, francuski viceprvak je odlučio da odbije ponudu za 29-godišnjeg fudbalera, iako je on bio spreman da obuče dres tima s Nou Campa.

Koliko je Barcelona bila očajna zbog neisupnjenih transfer želja, dovoljno govori plata koju su Di Mariju ponudili, kako bi smirili navijače koji su tražili nova imena nakon odlaska Neymara.

Rukovodstvo katalonskog velikana je Argentincu ponudilo 10 miliona eura neto po sezoni i s ovom platom bi bio treći najplaćeniji igrač kluba, a ispred njega bi ostali samo Lionel Messi i Luis Suarez.

Sigurno je da bi takva plata dodatno poremetila odnose unutar kluba. Igrači poput Inieste i Piquea zarađuju mnogo manje, pa je vjerovatno i dobra stvar što je na kraju Di Maria ostao član PSG-a.

Rukovodstvo Barce je tokom ljeta dovelo Ousmanea Dembelea za 148 miliona eura, a u klub su još stigli Nelson Semedo, Paulinho i Gerard Deulofeu. Međutim, navijači nisu zadovoljni pojačanjima i od kluba traže mnogo veću aktivnost na tržištu i dovođenje novih zvijezda već u januaru.

Potražite više informacija na temu La Liga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi