Očajan dan za Barcelonu: Getafe izvukao bod na Nou Campu
Odavno Barcelona nije izgledala lošije na terenu (Foto: EPA)

La Liga, 23. kolo

Očajan dan za Barcelonu: Getafe izvukao bod na Nou Campu

M. Šljivak
Teme:

Barcelona je u 23. kolu španske La Lige ugostila ekipu Getafea, a na kraju u ovom duelu pobjednika nije bilo, 0:0. Hrabro je tim iz Madrida odigrao ovaj meč i na kraju su zasluženo osvojili bod.

Prvo poluvrijeme od Barcelone nije donijelo ništa. Ekipa Ernesta Valverdea nije imala nijedan šut u okvir gola i Getafeov bunker je bio neprobojan.

Sa druge strane gosti su imali dva dobra pokušaja prema Ter Stegenu, ali nisu uspjeli da dođu do gola.

Nastavak očekivano donosi potpunu ofanzivcu domaćeg tima. Pokušavala je Barca na sve moguće načine da dođe do gola, stvorili su nekoliko zaista odličnih šansi, ali lopta nije htjela u gol.

Getafe je zatvorio sve prilaze golu. Bunker je dobro funkcionisao i na kraju je ostalo 0:0 u ovom meču. Treba istaći sjajnu partiju golmana Guaite na golu Getafea koji je imao nekoliko odličnih odbrana.

Potražite više informacija na temu La Liga:

La Liga, 23. kolo:

Barcelona - Getafe 0:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi