Očajna Belgija do 83. minute čekala na prvi šut u okvir gola

Silva s dva gola donio pobjedu Španiji

Očajna Belgija do 83. minute čekala na prvi šut u okvir gola

Edmir Škorić

Reprezentacija Belgije poražena je u Briselu od Španije s 2:0 u prijateljskoj utakmici.

Belgija bi trebala da bude glavni rival bh. reprezentaciji u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Rusiji, ali večerašnja igra Belgijaca pod palicom Roberta Martineza je - nula.

Iako su igrali u skoro najjačem sastavu, Belgijci nisu ništa pokazali protiv bivših svjetskih i evropskih prvaka.

Furija je povela golom Davida Silve u 34. minuti, a isti je igrač u 62. minuti matirao Thibauta Courtoisa po drugi put. Njegov udarac s bijele tačke bio je neodbranjiv i Španija je slavila sa sigurnih 2:0.

A Belgija je bila potpuno nemoćna, pa je tako prvi šut u okvir gola Španije imala u 83. minuti, ali je udarac De Bruynea odbranio De Gea.

Belgija - Španija 0:2 (Silva 34, 62 - penal)

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Belgija je od prve minute igrala u sastavu: Courotis, Meunier, Alderweireld, Vertonghen, Lukaku, Witsel, Nainggolan, Hazard, De Bruyne, Carrasco, Origi. 

Španija: De Gea, Alba, Ramos, Pique, Carvajal, Silva, Koke, Alcantara, Vitolo, Morata.




David Silva Penalty Goal- Belgium 0-2 Spain 01... by Euro-1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi