Očajna Sloboda razbijena u Gabeli
Tim Slavka Petrovića odigrao je još jednu veoma slabu utakmicu. Prava je sreća za Slobodu što u ovoj ligi igraju timovi poput Čelika i Viteza koji su uvjerljivo posljednji, ali im usprkos tome slijedi velika borba za opstanak.

Sigurna pobjeda GOŠK-a

Očajna Sloboda razbijena u Gabeli

M. Šljivak, foto: A. Balić

GOŠK je u 18. kolu Premijer lige BiH savladao na svom terenu tuzlansku Slobodu sa 2:0.

Nakon poprilčino dosadnih 20 minuta, domaći iz prvog šuta dolaze do vodstva. Kontru GOŠK-a završava Luka Anković za prednost svog tima od 1:0.

Imala je potom Sloboda šansu preko Krpića, ali njegov udarac zaustavlja Kozić, da bi kazna stigla već u 29. minuti.

Poklonili su Tuzlaci domaćem timu drugi gol. Veliku grešku napravio je golman Hadžić, a loptu u mrežu šalje Sušić za prednost od 2:0, što je bio rezultat prvog poluvremena.

Uvodne minute nastavka pripale su domaćem. Stvorili su dvije jako dobre situacije pred golom gostiju, ali povećanja rezultata nije bilo.

Sloboda je izgledala potpuno nemoćno. Uspjeli su nekoliko puta zaprijetiti golu domaćeg tima, ali jednostavno šanse da se vrate u meč nije bilo. 

Do kraja je ostalo 2:0 za ekipu GOŠK-a koja tako prvi dio sezone završava na devetom mjestu sa 17 bodova, jednim više od današnjeg rivala.

Premijer liga BiH, 18. kolo:

GOŠK - Sloboda 2:0 (Anković 22', Sušić 29')

GOŠK: Kozić, Čolić, Radeljić, Anković, Mišić, Raguž, Zolj, Deak, Vego, Kobiljar, Sušić.

SLOBODA: Hadžić, Salihović, Todorović, Krpić, Ordagić, Grahovac, Lazevski, Mehmedagić, Ćulum, Smajić, Ignjatović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:



Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi