Očajni Borac među najlošijim timovima Evrope

Bez pogotka već pet utakmica

Očajni Borac među najlošijim timovima Evrope

Midhat Šljivak

Borac iz Banja Luke ove sezone igra očajno.

Banjalučki tim ima katastrofalnu seriju od sedam uzastopnih poraza, što ih čini jednim od najlošijih timova Evrope, ali veliki problem ovog tima je i realizacija.

Posljednjih pet utakmica Borac ne zna postići gol. Iako se stvore šanse, završni udarac izostaje, pa su s nulom poraženi u proteklih pet kola Premijer lige.

Nisu uspjeli postići gol u duelima sa Željezničarom, Vitezom, Radnikom, Širokim i Slavijom, a posljednji put su se radovali na svom terenu u susretu protiv Rudara.

Tada je u porazu od prijedorskog Rudara u 70. minuti pogodio Toni Jović, te je od tog trenutka banjalučki tim bez postignutog gola u prvenstvu BiH.

Ukupno 470 minuta napadači Borca su bez gola, a jedini lošiji tim u Evropi je ekipa Spartaka iz Subotice. Oni su u prvenstvu Srbije bez pogotka u šest utakmica, ne brojeći Kup utakmice.

Također, uz Borac, pet utakmica gol nije postigla ni ekipa velškog Haverfordwesta, te je velikan iz Banja Luke jedan od najlošijih timova u evropskim ligama.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Priliku da prekine crni niz, fudbaleri Borca će imati narednog vikenda, kada u Banja Luku stiže ove sezone također očajni Velež, koji je bez pobjede u šest utakmica.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.