Očajni derbi Svetoga Duje, Slaven odnio bod s Kantride

Očajni derbi Svetoga Duje, Slaven odnio bod s Kantride

Adnan Beganović

Nakon što su u prvom susretu današnjeg programa 2. kola hrvatskog fudbalskog prvenstva Osijek i Dinamo podijelili bodove, pobjednika nije bilo niti u preostala dva susreta.

Hajduk i Split su na Poljudu odigrali porpilično lošu utakmicu, a u derbiju Svetog Duje nije bilo golova.

S druge strane poput Dinama i Rijeka je nastavila sa lošim partijama. Nakon što na otvaranju prvenstva nije uspjela savladati Inter, te nakon debakla od Aberdeena u Evropa ligi, izabranici Matjaža Keka su i večeras razočarali.

Bod s Kantride odnio je Slaven Belupo, koji je već u 9. minuti golom Ejupija stigao do prednosti. Riječani su izjednačili u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena, no Ejupi u 47. minuti ponovo Slavenu vraća prednost.

Dvadeset minuta kasnije Balaj pogađa za novu izjednačenje, a u 82. minuti erupcija oduševljenja na Kantridi pošto Bezjak dovodi domaće do prednosti.

I kada se očekivao posljednji sudijski zvižduk Slaven dolazi do boda, a strijelac pogotka za konačnih 3:3 bio je Križman.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.