Očajni Sporting ostao u dnu tabele

Academica do boda u Lisabonu

Očajni Sporting ostao u dnu tabele

Edmir Škorić

Posljednji susret sedmog kola portugalske Primeire odigrali su Sporting i Academica, a na kraju nije bilo ni pobjednika ni pogodaka.

Ujedno je to jedini susret sedmog kola u Portugalu koji je završen s nepopularnim rezultatom 0:0, a na svakom od sedam prethodnih susreta psotignuta su najmanje dva pogotka.

 

Lisabonski Sporting je sa sedam bodova u donjem dijelu tabele i čega ga borba za opstanak. Zeleno-bijeli ni nakon promjene na trenerskoj poziciji nisu počeli igrati onako kako se to od njih očekuje.

 

Dodajmo da je večerašnji duel protekao uz nekoliko izglednih prilika na obje strane, a u finišu je golman Ricardo spašavao Academicu, dok je u posljednjim sekundama bila jedna diskutabilna situacija, kada je neko od gostujućih igrača igrao  rukom, ali sudac nije dosudio jedanaesterac, pa je uslijedila bura protesta domaćih nogometaša i navijača.

 

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Primeira, 7. kolo:

Sporting - Academica 0:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.