Očajno izdanje Plavih: Zrinjski slavio na Grbavici

Plemićima tri boda u derbiju

Očajno izdanje Plavih: Zrinjski slavio na Grbavici

Midhat Šljivak

Nogometaši Zrinjskog pobijedili su na Grbavici Željezničar s 1:0 u derbiju šestog kola Premijer lige BiH.

Tim Miloša Kostića je u velikoj krizi. Ovo im je treći poraz u nizu i treći meč bez postignutog gola.

Prvo poluvrijeme ne donosi nimalo lijep fudbal. Željezničar je bio nešto konkretniji, dok se Zrinjski većinom branio i šansu je čekao iz kontri.

Poprilično dosadno prvo poluvrijeme prekinuo je Ivan Lendrić. Miroslav Stevanović je ubacio s desne strane, a Ivan Lendrić se našao u šansi. Ipak, Dalibor Kozić je odbranio njegov pokušaj, te je ostalo 0:0.

Pokušali su Plavi još nekoliko puta ugroziti gol gostiju iz Mostara, no na odmor se otišlo bez golova.

U nastavku Željo prijeti preko Lendrića, čiji šut odlazi preko gola, da bi u 55. minuti gosti iz prve ozbiljnije akcije došli do vodstva. Nakon ubacivanja s lijeve strane, golman domaćih Vedran Kjosevski pravi veliku grešku, a na pravom mjestu se našao Nemanja Bilbija, koji pogađa za prednost Plemića od 1:0.

Krenuo je potom domaći tim po izjednačenje. Pokušavali su na sve načine da dođu do gola, ali nisu uspijevali da stvore ozbiljnu šansu pred golom Kozića.

Izgledao je nemoćno Željezničar. Jedino je Miroslav Stevanović nešto i pokušavao, ali sam nije mogao.

Stojkić je u 80. minuti mogao riješiti pitanje pobjednika. S 30 metara je uzdrmao prečku domaćeg gola, pa je Željo imao i dosta sreće.

Do kraja je ostalo 1:0, iako je Zrinjski mogao i povećati prednost, te je velika kriza Željezničara nastavljena i ne nazire joj se kraj.

Premijer liga BiH, 6. kolo:

ŽELJEZNIČAR: Kjosevski, Stevanović, Kosorić, Boccaccini, Bekrić, Šećerović, Lendrić, Radinović, Pozder, Husić, Stevanović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

ZRINJSKI: Kozić, Peko, Graovac, Tomić, Barić, Stojkić, Mešanović, Sivrić, Petrak, Katanec, Bilbija.




Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi