Očajno izdanje Slobode u Bijeljini i zaslužen poraz

Premijer liga, 13. kolo

Očajno izdanje Slobode u Bijeljini i zaslužen poraz

M. Šljivak

Ekipa Radnika pobijedila je Slobodu sa 1:0 u susretu 13. kola Premijer lige BiH.

Slab meč viđen je u Bijeljini, a na kraju su domaći za nijansu bili bolji i slavili su pobjedu u ovom duelu.

Prvih 45 minuta nije donijelo apsolutno ništa. Radnik je u uvodnim minutama bio nešto konkretniji, ali jedno što vrijedi izdvojiti u početnoj fazi meča je šut Srećkovića glavom preko gola.

Sloboda na drugoj strani nije mogla da dođe ni u priliku. Tvrd meč u prvom poluvremenu nije donio ništa vrijedno spomena, utakmica je bila dosadna i na odmor se otišlo bez golova, 0:0.

Ipak, samo što je počelo drugo poluvrijeme domaći su stigli do vodstva. Prvi šut u okvir gola završio je pogotkom Irfana Hadžića koji se odlično snašao nakon loše reakcije gostujuće odbrane za prednost od 1:0.

Samo četiri minute kasnije Radnik je mogao da poveća prednost. Đurić je sa 12-13 metara dobro šutirao, ali je lopta otišla tik pored gola tuzlanskog tima.

Sloboda je potom preuzela terensku inicijativu. Međutim, ekipa Slavka Petrovića nije mogla ništa da napravi pred protivničkim golom i napadi su se završavali na 30 metara od gola Radnika.

Domaći su propustili nekoliko dobrih šansi u finišu meča. Erić je spašavao udarce Srećkovića, Bradonjića i Beširevića i spasio je svoj tim težeg poraza.

Ostalo je do kraja 1:0 za Radnik koji je na kraju došao do zaslužene pobjede protiv danas očajne Slobode.

Premijer liga BiH, 13. kolo

Radnik - Sloboda 1:0 (Hadžić 48')

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

RADNIK: Lučić, Radović, Arnautović, Stojanović, Beširević, Vasić, Srećković, Hadžić, Hodžurda, Đurić, Šerbečić.

SLOBODA: Erić, Đorđilović, Todorović, Ordagić, Grahovac, Škahić, Jahić, Ćulum, Smajić, Hairilahović, Ignjatović

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi