Očekuje li i Štilića šest mjeseci suspenzije?!

U četvrtak o spornoj snimci

Očekuje li i Štilića šest mjeseci suspenzije?!

Edmir Škorić

Semir Štilić bi zbog svog postupka u nedjelju navečer, kada je započeo navijanje s kojim je vrijeđao Legiju iz Varšave, mogao biti oštro kažnjen.

Podsjetimo da je Štilić uzeo mikrofon i navijačima poručio da pjevaju zajedno s njim, a onda krenuo: Legia je kurva. Ovakav čin mladog bh. reprezentativca osuđuju poljski mediji. Ovo bi moglo imati ozbiljne posljedice po njega.

 

"U ovom trenutku mogu vas uvjeriti da će snimka događaja biti proslijeđena Komisiji lige, koja će se sastati u četvrtak na sastanku", kazao je glasnogovornik poljske Ekstraklase Adrian Skubis.

 

Bivši igrač Željezničara nakon ove sezone skoro pa sigurno napušta Lech, ali razvoj njegove daljnje karijere mogla bi pogoršati Komisija koja će zasjedati u četvrtak. Štilićev slučaj je sličan onim Marka Jovanovića iz Wisle, kada je isto pjevao uvredljive pjesme.

 

Tada je srbijanski nogometaš suspendiran na šest utakmica. Kazna je kasnije smanjena na tri mjeseca. 

Potražite više informacija na temu Ekstraklasa:

 

Teško je prosuditi kako će i hoće li biti kažnjen, no sigurno je da će snositi posljedice za svoje riječi. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti