Očekuje nas rovovska borba u Tuzli: Derbi koji će puno toga reći
(Foto: D. Kurbegović) Sloboda je na boljoj poziciji, ali je Čelik u boljoj formi

Premijer liga BiH, 23. kolo

Očekuje nas rovovska borba u Tuzli: Derbi koji će puno toga reći

Današnjim utakmicama 23. kola i zvanično počinje posljednji, treći krug bh. šampionata u fudbalu, a sigurni smo da uzbuđenja neće nedostajati.

Subota nam donosi dvije utakmice Premijer lige BiH, a sigurno više pažnje privači meč kojeg će na Tušnju odigrati Sloboda i Čelik - ipak je riječ o derbiju starih znanaca.

Sloboda današnji susret 23. kola dočekuje u boljoj poziciji kada je tabela u pitanju, ali je Čelik u boljoj formi od zimske pauze. Igraju odlično Zeničani, pa gotovo da više nema briga oko opstanka, a navijači se stidljivo počinju nadati borbi za Evropu, ako se sve poklopi i Čelik nastavi bilježiti dobre rezultate.

Zbog toga bi duel na Tušnju mogao puno toga reći kada su pomenute dvije ekipe u pitanju. Sloboda još nije osjetila slast pobjede u proljetnom dijelu sezone, a na otvaranju istog je poražena upravo od Čelika, na Bilinom polju.

Sa druge strane, Čelik je nakon pobjede nad Slobodom remizirao kod Tuzla Cityja i savladao GOŠK.

Treba istaći i da je Sloboda trenutno peta sa 30 bodova, dok je Čelik osmi sa dva boda manje.

Veliki hendikep za Čelik danas će biti neigranje Anela Dedića veznjaka koji igra sjajno ove sezone i koji je (uz Dilavera) najbolji strijelac Zeničana. Trener Slobode Zlatan Nalić također ima značajnih problema sa rosterom.

"Utakmicu sa Čelikom dočekujemo dosta oslabljenji. Adžem i Pršeš neće igrati zbog žutih kartona, Baraban definitivno neće moći igrati sutra, dok su Mehmed Alispahić i Said Husejinović pod upitnikom. Sutra očekujem skoncentrisanu igru i dobar pristup od prvog minuta i nadam se osvajanju nova tri boda. Čelik je jedina ekipa koja Slobodi dala dva gola za poluvrijeme ove sezone, što govori da moramo sutra biti jako oprezni. Dočekaćemo ih sa velikim respektom, te se nadam da će se sutrašnja utakmica završiti u našu korist", rekao je Nalić u najavi duela sa Čelikom.

Današnji duel na Tušnju će svakako biti i taktičko nadmudrivanje dva trenera, Zlatana Nalića i Cihata Arslana. Sloboda je favorit na svom terenu, a kladionica MOZZART je spremila odlične kvote za ovaj duel!

U istom terminu (15:00) kao i duel Slobode i Čelika danas se igra i utakmica u Doboju kod Kaknja između tamošnje Mladosti i Radnika.

Duel je ovo dvije uvijek opasne, neugodne i kvalitetne ekipe, što su pokazale njihove igre i na otvaranu proljetnog dijela sezone.

Mladost je savladala GOŠK, namučila Željezničar i izvukla bod protiv Zrinjskog, dok je Radnik savladao Željezničar i Zvijezdu 09, te također remizirao sa Zrinjskim.

Zildžovićevi izabranici današnji susret dočekuju na 6. poziciji u PL sa 30 bodova, dok je Radnik na poziciji ispod sa bodom manje.

Treba dodati i da su ove ekipe u dva međusobna duela u prvom dijelu sezone upisale po jednu pobjedu i to domaću. Radnik je na početku sezone slavio sa 3:1, dok je Mladost u novembru bila bolja od Radnika rezultatom 2:0.

Mladost je i danas blagi favorit na domaćem terenu, a kladionica MOZZART je i za ovaj duel spremila odlične kvote!

Sutra se igraju preostale četiri utakmice 23. kola Premijer lige BiH.

Sarajevo u kratkom periodu po drugi dočekuje ekipu Krupe na Koševu. Krupa je u zadnjem duelu dosta namučila Musemićeve izabranike, a od tada je doživjela promjenu na kormilu - vratio se Starčević. Željezničar će se pokušati osvetiti Zvijezdi 09 za poraz na Grbavici iz prvog dijela sezone, dok je Zrinjski veliki favorit protiv GOŠK-a i ima odličnu priliku konačno upisati pobjedu u proljetnom dijelu sezone. Zanimljivo će biti i na Pecari gdje Široki dočekuje Tuzla City.

Premijer liga, 23. kolo:

Subota

FK Sloboda - NK Čelik 15:00
FK Mladost - FK Radnik 15:00

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nedjelja

FK Sarajevo - FK Krupa 15:00
HŠK Zrinjski - NK GOŠK 15:00
NK Široki Brijeg - FK Tuzla City 15:00
FK Željezničar - FK Zvijezda 09 18:00

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi