Od 1991. godine se to nije desilo: Polufinale bez engleske, španske i italijanske ekipe

Nevjerovatan podatak

Od 1991. godine se to nije desilo: Polufinale bez engleske, španske i italijanske ekipe

Edmir Škorić

Manchester City se oprostio od Lige prvaka porazom od Lyona (3:1) u Lisabonu večeras.

Lyon je nakon Juventusa priredio još jednu senzaciju, a sada imamo i parove polufinala. Tako će se za trofej boriti Bayern - Lyon i Leipzig - PSG.

Dakle, dvije njemačke i dvije francuske ekipe u samoj završnici najelitnijeg klupskog takmičenja.

To znači da po prvi put od 1991. godine imamo polufinale u kojem nema bar jedne ekipe iz Španije, Italije ili Engleske. Real Madrid, Barcelona i Atletico su ispali, ispali su i Liverpool, Manchester City, također i Juventus i Napoli kao predstavnici italijanskog nogometa u nokaut fazi LP.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Kada smo kod 1991. godine, tada su finale Lige prvaka igrali Crvena zvezda i Marseille, a beogradski tim je bio prvak Evrope. U polufinalu su još bili Spartak iz Moskve i Bayern.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Penderinos
Ukoliko Leipzig prodje u finale moglo bi biti veoma neizvjesno, već nekoliko puta su namucili Bayern, još kad je ulog veći, frcalo bi na obje strane. Sve u svemu još jedna vrlo interesantna sezona lige prvaka, mnogo golova, iznenađenja i VAR odluka, nadam se da ce od sljedeće sezone i Chelsea moći napasti klempavi trofej. I nikad nemojte podcjenjivati "male" ekipe, jer fudbal se igra srcem a ne parama.
10 1
Hix
Ovo ce biti Njemacki finale... malo podsjeca na 2012/13 sezonu kad je isto bilo u polufinalu dva svabska kluba protiv dva spanska i niko nije vjerovao da ce njemci u oba slucaja proci...
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi