Od Argentinaca nema luđih: Zbog derbija Boca - River igrač Zenita namjerno dobio crveni karton
Bivši igrač Rome ništa ne prepušta slučaju, morao je biti slobodan za vikend kako bi otišao na Bombonjeru i kako bi podržao svoju Bocu u jednoj od najvećih utakmica u historiji kluba

Gdje će propustiti taj derbi...

Od Argentinaca nema luđih: Zbog derbija Boca - River igrač Zenita namjerno dobio crveni karton

E. Škorić

Previše ste ludi ako navijate za Bocu Juniors ili River Plate. Ne možete biti neutralni, ne možete da se suzdržite...

Definitivno nema "luđih" od navijača Boce i Rivera, ali samo Bog zna šta će da se dešava narednih dana u Buenos Airesu kada će ovi rivali odigrati dva meča finala Copa Libertadoresa.

I "obične" utakmice su krvave kada igraju ova dva ljuta rivala, ali šta tek reći kada se radi o mečevima za titulu najboljeg u Južnoj Americi?

Navijači Boce i Rivera toliko su strastveni da će jedan drugom bez problema zapaliti kuću u svađi, a o kakvoj se tu ljubavi radi najbolje svjedoči Leandro Paredes.

Nogometaš Zenita je navodno, barem tako tvrde argentinski mediji i tamošnja javnost, na utakmici s Ahmatom namjerno dobio crveni karton kako bi propustio vikend susret u prvenstvu Rusije i kako bi otišao u Buenos Aires da na Bombonjeri gleda veliki meč.

On je dijete Boce, to je klub njegovog života, a bivši igrač Rome ni u ludilu ne želi da propusti nešto što se zove finale Copa Libertadoresa, a još protiv ljutog i omraženog rivala Rivera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi