Od Boga tražio dopuštenje za transfer u Liverpool, prvi put imao seks kada se oženio

Fabinho je još jedan Reds koji je religiozan

Od Boga tražio dopuštenje za transfer u Liverpool, prvi put imao seks kada se oženio

Edmir Škorić
Teme:

Prijatelji su otkrili da je mladi veznjak Liverpoola Fabinho propuštao treninge zbog odlazaka u crkvu i da sve što radi radi u "dogovoru s Bogom".

Fabinho je ovog ljeta iz Monaca prešao u Liverpool i oni koji za poznaju, govore kako je izuzetno miran, tih i povučen i da je izuetno religiozan, a čini se da je takvih najviše u Liverpoolu, pošto su Mohamed Salah i Sadio Mane također veliki vjernici.

Zanimljivo da je prije dolaska na Anfield poslao poruku grupi prijatelja iz djetinjstva na WhatsAppu i tražio je da se mole za "Božije upoustvo" o prelasku u Liverpool.

"Fabinho je uvijek sanjao da igra u Premierl igi i nikada nije prestao da priča o tome. Kada debituje za Redse, biće to ostvarenje njegovih snova", priča njegov prijatelj Paul Conrado, s kojim je nastupao u amaterskom klubu Paulinia FC u Brazilu.

"Dakle, Liverpool je ono što je on zaista oduvijek želio. Ali čak i to ne bi napravio da nije bio siguran da i Bog to želi. Poslao nam je audio poruku u kojoj je tražio da se molimo Bogu da mu da smjernice o tome kako će donijeti pravu odluku. Rekao je da želi saznati da je odlazak u Liverpool na kraju Božja volja. Želio je osjetiti mir i rekao je da neće otići u Liverpool ako to Bog ne želi", ispričao je Fabinhov drugar iz djetinjstva.

"Tako sam sretan zbog njega, zaslužio je on to. Njegova kompletna porodica je išla u crkvu i svi u njegovoj porodici su veliki vjernici", dodaje njegov priajtelj Diego Castro.

"Nekada smo ga znali zvati kod nas da se igramo ili u kuću, a on bi rekao da nećer je ima sastanak s Bogom. Molio se...", dodaje Diego.

Oni navode da je Fabinho neke stvari odbijao da napravi jer je smatrao da se protive pravilima i da nije pošteno prema Bogu.

"Uprkos svemu što je napravio, i dalje je isti, još provodi vrijeme vjerujući u Boga, moleći se i mislim da se to nikada neće promijeniti", poručuje Fabinhov prijatelj.

Oni su rekli da nije želio da spavama s djevojkom prije braka i da je govorio da "sve dolazi u svoje vrijeme".

"Siguran sam da je čekao seks prvi put kada se oženio sa Rebecom Tavares 2015. godine. On je čvrst u svojim statvovima", navodi njegov prijatelj.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Pravo ime mu je Fabio Henrique Tavares, odrastao je u siromašnom Dic VI predgrađu u Campinasu, u blizini Sao Paula, jugoistočnom dijelu Brazila. Ima dvije starije sestre Juliana Caroline i Ana Paula.

U karijeri je igrao za Sao Paulo, Fluminsense, Rio Ave, Monaco i sada je u Liverpoolu.

Top Komentari

Molim vas pisite malo vise o sportu nego o tome ko ima dobru ribu, kad je ko i kada imao prvi put sex odnosno kad je ko izgubio nevinost, ponekad sam zbunjen da li ste vi sportski portal ili zuta portal stampa. treba da se vise fokusirate na sport jer portal se zove sportsport.ba a ne zutaportalstampa.ba, koga je uopste briga koji nogometas ili fudbaler kakvu ribu keca i kakva mu je riba - zena - djevojka - ljubavnica, koga je briga kakva auta voze nogometasi i tako to.
40 4
Bluejay
Ako ga sutra budu oživljavali na terenu kao što su onog crnca na utakmici protiv Spursa zahvaljivat će se najviše bogu, jer kad svevišnji već nije mogao da spriječi infarkt, ako ništa vratio ga je u život. A svevišnji i nije vala nešto. Salah mu uputi molitvu pred tekmu i nakon pola sata izađe povrijeđen.
1 37

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi