Od igrača koji je s Barcelonom osvojio Ligu prvaka do igrača kojeg niko ne želi
Otkupna klauzula za njega je iznosila 100 miliona eura

Puno je obećavao, ali je malo pokazao

Od igrača koji je s Barcelonom osvojio Ligu prvaka do igrača kojeg niko ne želi

S. Pašalić

U vrijeme kada je debitovao za holandski PSV sa 17 godina u sezoni 2003/2004 Ibrahim Afellay je bio igrač kojem se predviđala velika karijera.

Holandski veznjak je nakon toga prije devet godina prešao u Barcelonu za 3 miliona eura, a otkupna klauzula za ovog igrača je postavljena na 100 miliona eura što je za to vrijeme bila nevjerovatna cifra.

"Ja ću nositi Barcine boje s ponosom i poštovanjem. Kad sam bio dijete, htio sam igrati za Barcelonu - to je bio san. Svi znamo da je to najbolje mjesto za igranje nogometa i, kad sam čuo za interes Barcelone, nisam htio ni razmišljati dva puta. Znao sam da treba potpisati odmah i zaključiti posao.", rekao je tada Afellay.

Pohvale na njegov račun su stizale sa svih strana pa čak i od sportskog direktora Barcelone Andonija Zubizarrete.

"On je igrač koji ima Barcelonine karakteristike. Može igrati na svakoj poziciji u sredini terena, u odličnoj je fizičkoj formi i u dobi kad se mladost kombinuje s iskustvom", rekao je tada sportski direktor Barcelone.

Afellay je s Barcelonom u prvoj sezoni osvojio Ligu prvaka, ali je u naredne dvije sezone odigrao samo sedam utakmica. Nakon toga su ga Katalonci slali na posudbe u Schalke i Olympiacos, ali ni tamo se nije proslavio pa su raskinuli ugovor s njim.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Zatim je otišao u Stoke, ali je već u prvoj sezoni zaradio tešku povredu koljena zbog čega je morao pauzirati skoro godinu dana. Nikada se nakon toga nije uspio vratiti na nivo igara koje je pružao ranije, a na kraju je završio u drugoj ekipi Stokea.

Najnovija informacija kaže da je odlučio raskinuti ugovor i da sada pokušava naći novi klub ali zasad nema previše uspjeha.

Top Komentari

epa
Neka dodje u zvijzdu iz gradačca...
1 0
Benjamingst
Neka dodje u Premijer Ligu BiH igrace svaku.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije