Od koga su Fantasy igrači najviše profitirali u ovom kolu?

Bilo je zanimljivo na terenima Premijer lige BiH

Od koga su Fantasy igrači najviše profitirali u ovom kolu?

S. Grebović

Kolom za vikend kompletiran je regularni dio sezone u BH Telecom Premijer ligi, nakon čega slijedi treća trećina šampionata naše zemlje.

U subotu je Radnik je u Bijeljni deklasirao već otpisanu Zvijezdu 09 sa visokih 5:1. Sloboda je na Tušnju u direktnom okršaju za opstanak bila bolja od Čelika 2:1, dok je istim rezultatom Sarajevo uz dosta muke pobijedilo Mladost iz Doboja kod Kaknja.

Velež je golom Nusmira Fajića u sudijskoj nadoknadi dan kasnije stigao do važne pobjede protiv Borca također sa 2:1, dok je Semir Štilić eurogolom iz slobodnjaka presudio Tuzli City. U istom terminu kao i na Grbavici, derbi susret ovog kola između Širokog Brijega i Zrinjskog završen je podjelom bodova, bilo je 1:1.

Već ranije smo pisali kako smo od ovog kola u parametru POENI uveli statistiku koja se tiče najtransferanijih igrača u ovom kolu. Ta je titula za ovo pripala Đaniju Salčinu iz Sarajeva koji je bio najčešće kupovani fudbaler.

Fantasy igrači su i u ovom kolu najviše vjerovali Mersudinu Ahmetoviću kojeg su u najviše slučajeva postavljali kao kapitena u svojim timovima.

Kao što smo ranije naveli, Radnik je do vrha napunio Zvijezdu 09 rezultatom 5:1, pa su upravo igrači bijeljinske ekipe mogli da Vam donesu najviše bodova.

Tako je Vladimir Bradonjić sa dva gola i jednom asistencijom u ovom kolu igračima koji su ga odabrali donio čak 13 bodova, po čemu mu nema ravnog što se tiče ovog kola.

Napominjemo da napadaču gol donosi četiri boda, asistencija tri bez obzira ko je koja pozicija, dok igrač za više od 60 odigranih minuta dobija dva boda.

Njegov klupski kolega Jovan Motika sa 10 bodova je neko sa kime ste također mogli 'profitirati'. On je na subotnjoj utakmici postigao jedan gol, upisao jednu asistenciju i također odigrao 90, odnosno više od 60 minuta koliko je potrebno da igrač zaradi dodatna dva boda.

Napominjemo da se njegov gol bodovao sa pet poena, s obzirom da je on vezni igrač.

Amer Bekić sa 10 Fantasy poena dijeli drugu poziciju sa prethodnim fudbalerom. Igrač Slobode je u važnoj pobjedi nad Čelikom od 2:1 bio strijelac oba pogotka za svoju ekipu.

Napadaču Tuzlaka su dva gola donijela osam Fantasy poena, uz dva dodatna za više od 60 odigranih minuta u ovom susretu.

Pored nabrojanih, također Vam je mogla upasti 'kašika u med' ukoliko ste u svoj tim odabrali Semira Štilića, Hrvoju Miličevića ili Dinu Ćorića, koji su u ovom kolu zaradili osam Fantasy poena.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U narednom kolu sastaju se HŠK Zrinjski - FK Mladost, FK Sarajevo - FK Zvijezda 09, FK Radnik - NK Široki Brijeg, FK Tuzla City - FK Velež, FK Željezničar - NK Čelik i FK Borac - FK Sloboda, a posljednje promjene u svom timu imate pravo izvršiti tri sata prije početka prve utakmice kola.

Sve Vaše prijedloge, sugestije, te prijave eventualnih grešaka u sistemu možete komenarisati na našem Fantasy forumu sa više od 3300 registrovanih igrača.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi