Od proslave do proslave: Vratio se Neymar!
Brazilski fudbaler se povrijedio krajem januara. Radio je žestoko na povratku i vratio se na proslavu (Foto: EPA)

Nakon dugo vremena u ekipi

Od proslave do proslave: Vratio se Neymar!

M. Šljivak

Brazilac Neymar vratio se večeras u ekipu PSG-a.

Nakon više od dva mjeseca van terena zbog loma kosti u stopalu, najskuplji fudbaler svijeta se vratio i vjerovatno će večeras nastupiti u meču protiv Monaca.

Meč je međutim počeo na klupi. Uživao je u društvu Gigija Buffona i Juliana Draxlera, a vratio se baš na vrijeme, jer se večeras u Parizu slavi titula prvaka.

PSG je odbranio naslov zahvaljujući današnjem remiju Lillea u Toulouseu (0:0) i tako su nastavili dominaciju u francuskom fudbalu.

Neymar je u toku oporavka uživao u životu. Prisustvovao je brojnim zabavama, kao što je to činio i prethodne tri godine kada je u istom periodu bio povrijeđen.

"Neymar nije fudbaler, on je razmažena poznata osoba"

Jose Ferreira Neto je za reprezentaciju Brazila nastupao od 1988. do 1993. godine, a očigledno nije previše zadovoljan vođom današnjeg "Selecaa", Neymarom.

Neto ne osporava Neymarove fudbalske kvalitete, ali mu očigledno zamjera na pristupu igri i ponašanju.

"Neymar jeste jedan od najboljih fudbalera na svijetu, ali jeste li vidjeli Messija protiv Real Madrida? Messija protiv Seville? Da li ste gledali kako Cristiano Ronaldo igra za Juventus sa 33 godine? On je najbolji strijelac Serije A", izjavio je Neto, pa nastavio:

"On nije fudbaler, već razmažena poznata ličnost. O njemu ne smijete ništa da pričate da se njegov otac ne bi naljutio. Jedini koji imamo hrabrosti za to smo Walter Casagrande i ja."

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Nekadašnji reprezentativac Brazila smatra i da Neymar ne daje sve od sebe u državnom dresu, te da je jedan od glavnih krivaca što Brazil na Mundijalu u Rusiji nije došao do polufinala.

"Zbog Neymara na Svjetskog prvenstvu u Rusiji ništa nismo uradili jer on uopšte ne igra za reprezentaciju", poručio je Neto.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi