Sve je spremno za rastanak, Lukaku ponuđen drugim klubovima!

Nekoliko klubova u opticaju

Sve je spremno za rastanak, Lukaku ponuđen drugim klubovima!

Britanski Telegraph donosi nove transfer špelulacije, a ukoliko su istinite na pomolu bi mogo biti novi veliki transfer Romelua Lukakua.

Ole Gunnar Solskjaer sprema "reorganizaciju" ekipe Manchester Uniteda ovog ljeta, a jedan od onih koji bi mogli napustiti Old Trafford je i Romelu Lukaku.

Posljednje informacije govore da je United otvoren za mogućnost prodaje 25-godišnjeg Belgijanca, te da će razmotriti ponude koje eventualno pristignu. Naravno, ozbiljno će se razmatrati samo one koje na Old Traffordu budu smatrali adekvatnim.

Nije to sve. Navodno je Lukaku već nuđen drugim klubovima, a informacije da je Belgijanac dostupan za transfer dostavljene su, između ostalih, Interu, PSG-u i Bayernu.

Menadžer Romelua Lukakua Federico Pastorello je još ranije ovog mjeseca svog klijenta "stavio u izlog" kada je tokom TV intervjua poručio da je njegova budućnost "jako otvorena". Pastorello je tada na određen način najavio Lukakuov transfer van Engleske pošto je istakao da je Belgijanac neko ko voli upoznavati nove kulture i nove fudbalske tradiciije.

Također, špekuliše se da bi Antonio Conte, koji se povezuje sa preuzimanjem Intera i Juventusa, bio zainteresovan u svoj novi klub dovesti Belgijanca.

Conteov menadžer je također Pastorello, a italijanski strateg je želio Lukakua dovesti u Chelsea 2017. godine, ali je tada United pobijedio u utrci za Belgijanca.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Prepreku potencijalnom transferu Lukakua ovog ljeta bi mogla predstavljati njegova cijena jer United želi vratiti veći dio novca uloženog u njegov transfer - 85 miliona eura. Također, Lukaku u Unitedu zarađuje blizu 300.000 eura sedmično, pa bi vrlo vjerovatno morao pristati na manja primanja u slučaju promjene kluba.

Treba dodati i da Lukakuov ugovor sa Manchester Unitedom važi do ljeta 2022. godine.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi