PSG želi Ligu prvaka, a igrače dovodi iz Celte
Slovački fudbaler je privukao veliku pažnju svojim igrama u dresu Celte (Foto: EPA)

Lobotka meta PSG-a

PSG želi Ligu prvaka, a igrače dovodi iz Celte

M. Šljivak

Francuski PSG polako se sprema za ljetni prelazni rok.

Veliki broj fudbalera se povezuje sa dolaskom na Park Prinčeva, ali će za trofej u Ligi prvaka, što je cilj tima morati da dovedu velika imena.

Međutim, ime koje se spominje sa PSG-om neće obradovati navijače ovog tima. Iako se radi o odličnom fudbaleru, navijači pariškog tima vjerovatno očekuju više.

Sportski direktor PSG-a Antero Henrique obavio je tokom sedmice pregovore sa veznjakom Celte iz Viga Stanislavom Lobotkom oko eventualnog transfera.

Slovački fudbaler se već godinu dana povezuje sa PSG-om. Ipak, do dogovora nikada nije došlo, a navodno je sve bilo blizu realizacije tokom januara.

Tada se rukovodstvo PSG-a odlučilo za dovođenje Leandra Paredesa. Očigledno su se pokajali i sada žele ispraviti grešku i sa Lobotkom su pregovori počeli.

Iako je francuski prvak favorit za dovođenje 24-godišnjeg Slovaka, veliki interes vlada za njegovim uslugama, a imena su zaista velika.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Tako interes za slovačkog fudbalera pokazuju Borussia Dortmund, Tottenham Hotspur, Napoli i Zenit. Odluka o novom timu će biti teška, ali PSG je za sada favorit.

Lobotka je član Celte već dvije godine kada je stigao iz danskog Nordsjaellanda, a ranije je igrao za Trenčin i mladi tim holandskog Ajaxa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije