Od Travnika do Željezničara, pa preko Rumunije do Veleža?
ARHIVA - Zajmović u dresu Željezničara

Zajmović pojačava Velež?

Od Travnika do Željezničara, pa preko Rumunije do Veleža? · Saznajemo

A. Beganović

Nekadašnji fudbaler Travnika i Željezničara, Dženan Zajmović, mogao bi biti prvo pojačanje Veleža.

Rođeni su nakon 33 godine izborili nastup na evropskoj sceni, a kako bi ga dočekali što spremnije u narednim danima će pokušati pojačati svoje redove.

Veležu je između ostalog potrebno pojačanje u ofanzivnom dijelu ekipe, što je za SportSport.ba potvrdio i šef struke Feđa Dudić.

"Trebat će nam i jedan pravi špic, te desnokrilni napadač. Cvijanović je povrijeđen, nisam sigiran da će na početku moći biti u konkurenciji, a kako je igrao, ne bi me čudilo i da za njega stigne ponuda. Zato se moramo tu osigurati", rekao je Dudić za SportSport.ba.

A, upravo je nekadašnji fudbaler Željezničara igrač koji može pokriti poziciju klasičnog špica, ali i krilnog napadača. Neslužbeno, kontakti Zajmovića i Veleža su uspostavljeni i u narednim danima posao bi trebao biti finaliziran.

Zajmović je u posljednjoj sezoni nastupao za rumunski Poli lasi. Za ovaj klub odigrao je 21 utakmicu i postigao je tri pogotka, a kako se nisu uspjeli zadržati u elitnom rangu, iskoristio je klauzulu u ugovoru i postao slobodan igrač.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Od 2017. do 2020. je branio boje Željezničara za koji je u 65 nastupa postigao 12 pogodaka uz osam asistencija.

Za Travnik je odigrao ukupno 55 utakmica uz učinak od devet pogodaka i dvije asistencije, a branio je još i boje hrvatskog druglogaša Sesveta.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

WOLF20
Nikakav igrac
3 15
zgembo.popuslic
Rodjeni ako vam je ovo pojacanje onda nemate sta trazit u evropi a ni u ligi sljedece sezone, bar sto se nekog ozbiljnog rezultata tice
1 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi