Od zarade od prodanih karata za Barcu Inter može kupiti solidnu premijerligašku ekipu
(Foto: EPA) Nedavno je derbi između Intera i Milana oborio ovaj rekord, ali sada je zarada nestvarna. Toliki novac od jedne utakmice...

Utakmica sa Barcelonom oborila rekord

Od zarade od prodanih karata za Barcu Inter može kupiti solidnu premijerligašku ekipu

Fudbal se ove sezone vratio u Milanu, barem njegov "crno-plavi" dio. Tribine San Sira su ispunjene kada god Inter igra domaću utakmicu, a sada je oboren i novi rekord.

Naime, Inter je oborio rekord za jedan italijanski klub kada je zarada od prodaje karata za jednu utakmicu.

Sutra na Giuseppe Meazzi gostuje velika Barcelona, a Inter se želi revanširat za poraz sa Nou Campa iz prošlog kola grupne faze Lige prvaka.

Eventualna pobjeda nad moćnom Barcelonom dovela bi Inter na korak od nokaut faze, pa intersovanja za ovaj susret među navijačima Nerazzurra ne manjka, a na Meazzi će se naći 80-ak hiljada gledatelja.

Inter je danas zvanično saopštio da je od prodaje karata za sutrašnji duel sa Barcom ostvarena zarada od preko 5.8 miliona eura što je apsolutni rekord za jedan italijanski klub.

Poređenja radi, u Inter od tog novca može kupiti solidnu ekipu jednog bh. premijerligaša. Tako, prema Transfermarktu, čitava ekipa Širokog Brijega vrijedi 5.98 miliona eura, a ekipa Slobode 4.38 miliona eura. Nešto su vrijednije one Zrinjskog (8.65), Sarajeva (8.15) i Željezničara (7.05).

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

dobojan90
CE SOLO'L INTER!!
7 17
ceSoloInter
da nece juventus srusiti rekord, sa onim novim stadionom, veci ce sarajevo napraviti sebi :) pazza inter amala
16 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi