Od Željezničara bolji niz u Evropi trenutno ima samo jedan klub
Plavi u ovoj sezoni ne znaju za poraz

Plavi u sjajnoj formi

Od Željezničara bolji niz u Evropi trenutno ima samo jedan klub

A. Čaušević, foto: T. Hebib

FK Željezničar nije ni sjena onog tima od prošle sezone, u pozitivnom smislu, naravno. 

Amar Osim je na putu da od Plavih napravi ono što želi svaki trener od svog tima: organizovanu, disciplinovanu, sigurnu i za protivnički gol veoma opasnu ekipu.

Potvrđuje to i statistički podatak da je Željezničar trenutno jedina neporažena ekipa bh. prvenstva te će u nastavku sezone sasvim sigurno pretendovati na sami vrh tabele.

Nakon devet odigranih utakmica osvojeno je 19 bodova uz ostvarenih pet pobjeda i četiri remija te gol-razliku 17:8.

Kada je u pitanju niz bez ligaških poraza računajući ovu sezonu u Evropi je ispred ekipe s Grbavice samo jedan tim. Riječ je o norveškom Moldeu.

Norveška Eliteserien liga je uveliko u toku, odigrano je 21 kolo, a Molde se nalazi u seriji od 10 utakmica bez poraza, dok je Željezničar na brojci od devet utakmica nepobjedivosti.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Osim Željezničara u seriji od devet ligaških mečeva bez poraza u ovoj sezoni su još Midtjylland (Danska), Ludogorets (Bugarska), Rosenborg (Norveška), Slavia Prag (Češka) i Bačka Topola (Srbija).

Inače, računajući i prošlu sezonu Premijer lige i Kup BiH Plavi su u nizu od 11 utakmica u kojim nisu savladani. Posljednji put su poraženi 18. maja kada je na Grbavici Čelik slavio s 1:2.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

gaziiiiJAaaa
ALI ZATO NIKO NEMA SUĐENJE KAO ŽELJŠČAR...
47 14
Taceoni
Željana + sudije=rezultat
38 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi