Odavno nije bilo neizvjesnije: Pogledajte raspored Bayerna i Borussije do kraja sezone

Borba za titulu prvaka Njemačke

Odavno nije bilo neizvjesnije: Pogledajte raspored Bayerna i Borussije do kraja sezone

A. Čaušević

Četiri kola ostala su kraja veoma neizvjesne sezone u Bundesligi. Veliku borbu za titulu prvaka vodit će Bayern i Borussija Dortmund.

Milioneri su većim dijelom sezone držali prvo mjesto, ali su ih Bavarci ponizili u Klassikeru te su preuzeli prvo mjesto.

Za vikend su oba tima upisala pobjede, Bayern sada ima 70, a Borussija bod manje. U finišu sezone obje ekipe će imati nekoliko veoma teških i zahtjevnih utakmica.

Bayern će gostovati RB Leipzigu i dočekati Eintracht, dok Borussiju čeka derbi sa Schalkeom 04 i imenjakom iz Menhengladbaha.

U slučaju da oba tima sezonu završe s istim brojem bodova, odlučit će gol-razilika koja je trenutno na strani Bayerna. Bavarci imaju +50, a Borussija +36.

31. kolo:

27. april, Borussia Dortmund - Schalke 04
28. april, Nurnberg - Bayern

32. kolo:

4. maj, Bayern - Hannover
4. maj, Werder Bremen - Borussia Dortmund

33. kolo:

11. maj, Borussia Dortmund - Fortuna Dusseldorf
11. maj, RB Leipzig - Bayern

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

34. kolo:

18. maj, Bayern - Eintracht
18. maj, Borussia Monchengladbach - Borussia Dortmund

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Prle
Volim dortmund ali nazalost osvaja opet bayern :(
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi