Odbijena bomba Morena presudila Bordeauxu

Benfica slavila s minimalnim rezultatom

Odbijena bomba Morena presudila Bordeauxu

A. Haznadarević

U prvom okršaju Benfice i Bordeauxa u okviru osmine finala Evropa lige, Benfica je s minimalnih 1:0 savladala Bordeaux.

Portugalska ekipa je na svom Estadio da Luzu žestoko krenula, pa je već u prvom minutu golman gostiju bio na mukama. Šutirao je glavom Moreno, ali njegov udarac je zaustavljen.

Isti igrač je i dva minuta kasnije imao drugu više nego izglednu priliku, ali nije bilo promjene rezultata.

Probudio se i Bordeaux, te zaprijetio preko Mauricea - Belayja i Obraniaka, ipak bezuspješno, a onda je nastupila čarolija Rodriga Morena.

Igrač koji je prošao omladinske pogone Real Madrida, uzeo je loptu na rubu šesnaesterca Bordeauxa, te snažnim šutem zakucao loptu uz pomoć prečke, a zatim i golmana Carrassa u gol gostiju. 

Pored niza lijepih prilika na obje strane, s ovim rezultatom se i otišlo na odmor.

Nastavak je donio dosta nervoze na terenu, posebno u taboru gostiju, koji su na samom početku drugog perioda igre zaradili dvije javne opomene.

Pokušavao se francuski tim vratiti u igru ali bez uspjeha. S druge strane Benfica, zadovoljivši se minimalnim vodstvom smanjuje gas, pa su povremene prilike pred golo Carrassa bile sve što smo mogli vidjeti.

S obzirom na to da je meč završen s minimalnom pobjedom Benfice, Bordeaux će u revanšu imati prilično težak zadatak da nadoknadi gol zaostatka, te pokuša se domoći četvrtine finala.

Evropa liga, osmina finala

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Benfica - Bordeaux 1:0 (Carrasso (AG) 21)



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.