Odbijena ponuda za Tousarta, Hertha se okreće Xhaki

Klub iz Berlina želi pojačanje u veznom redu

Odbijena ponuda za Tousarta, Hertha se okreće Xhaki

Granit Xhaka neće po dobrom pamtiti prvio dio tekuće sezone. Nakon loših partija se uspio zamjeriti navijačima, izgubio je i kapitensku traku, a vrlo vjerovatno i svoje ime ucrtao na transfer listu Topnika.

Arsenal se u januaru želi riješiti nekoliko fudbalera i "olakšati" svoj budžet u želji da dovede nova pojačanja.

Među igračima za koje se vjeruje da bi u januaru mogli napustiti Emirates je i naš Sead Kolašinac, voljeli bi Topnici prodati i Mesuta Ozila, ali će teško pronaći klub koji je voljan ispuniti njegove zahtjeve kada su u pitanju primanja, dok će Granita Xhaku gotovo sigurno prodati.

Već neko vrijeme se špekuliše da je Xhaka blizu povratka u Bundesligu i da je Hertha među zainteresovanima, a sada se vjeruje da je klub iz Berlina spremio zvaničnu ponudu.

Navodno je prva želja Herthe za pojačanje veznog reda bio Lyonov Lucas Tousart, ali je francuski klub odbio 30 miliona eura za njegov transfer.

Zbog toga se Hertha u potpunosti okreće Xhaki i spremna je uputiti zvaničnu ponudu vrijednu 20-ak miliona eura.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Da li će Xhaka drugi dio sezone dočekati kao član Herthe ostaje da se vidi.

Podsjetimo, Xhaka je prije dolaska u Arsenal (2016.) četiri godine igrao u Bundesligi, u dresu Borussije Monchengladbach.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije