Odbili glasati za Zlatnu loptu!

Italijani razočarani što među kandidatima nije bilo Buffona

Odbili glasati za Zlatnu loptu!

Endin Čaušević

Iz Fudbalskog saveza Italije danas su saopštili da su odbili da glasaju za kandidate koji su bili u konkurenciji za osvajanje Zlatne lopte.

Večeras je u Cirihu održana dodjela Zlatne lopte, a po peti put ta nagrada otišla je u ruke Lionela Messija. Ipak, bilo je onih koji nisu bili zadovoljni izborom kandidata za Zlatnu loptu, pa su Italijani odbili da glasaju jer u konkurenciji nije bilo golmana Juventusa Gigija Buffona.

Buffon i selektor Italije Antonio Conte odbili su da glasaju za 49 kandidata koji su se nalazili na listi jer nisu mogli da vjeruju da na istoj listi nema golmana Italije.

Fudbaler Juventusa Paul Pogba bio je u najboljoj ekipi za 2015. godinu i sam je kazao da je iznenađen da Buffona nije bilo ni u ovoj konkurenciji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi