Odbio Kineze: Zarađuje 30 umjesto 300 hiljada!

Ighalo vjeran Watfordu

Odbio Kineze: Zarađuje 30 umjesto 300 hiljada!

Edmir Škorić

Nisu svi poletjeli za kineskim novcem, pa je tako napadač Watforda Odion Ighalo rekao 'ne' na poziv iz Azije.

Ighalo je odlučio da ostane u Engleskoj, bez obzira što su mu Kinezi, kako tvrdi, nudili 300.000 funti sedmično prošlog ljeta.

"Nudili su mi u početku 200.000 funti sedmično, 10 miliona po sezoni, veliki ugovor... To nije lako odbiti. Neki su me saigrači u svlačionici napadali, govorili kako da propustim tako veliku priliku. Molio sam se o tome, Bog mi je poručio da to nije za mene, bez obzira na sav novac. Znao sam da će me Bog usmjeriti. Nudili su mi sve više novca kako sam ih odbijao, oko 300.000 funti sedmično, no jednostavno nisam htio da idem tamo", rekao je Ighalo.

Potražite više informacija na temu Premier league:

On zarađuje 30.000 funti u Watfordu s kojim je prošle godine potpisao petogodišnji ugovor. Prošle sezone je 26-godišnjak postigao 20 golova za ovaj klub.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi