Odbjegli Zmaj zbog karate udarca zaradio isključenje u 11. minuti
Foto: Screenshot

Celtic svejedno siguran

Odbjegli Zmaj zbog karate udarca zaradio isključenje u 11. minuti

Nakon 3:0 u Armeniji, škotski Celtic je i danas na svom terenu istim rezultatom savladao Alashkert i prošao u narednu fazu kvalifikacija za Ligu prvaka.

Nije imao Celtic većih problema sa ekipom Alashkerta uprkos činjenici da je u 11. minuti ostao se desetoricom, tri minute nakon što je golom Dembelea poveo sa 1:0.

Crveni karton je zaradio Jozo Šimunović, defanzivac koji je prvobitno prihvatio poziv u selekciju BiH, da bi se potom predomislio i odustaio od dresa selekcije naše države.

Šimunović je bio izuzetno neoprezan, te je visoko podignutom nogom udario u leđa fudbalera Alashkerta dok je lopta bila visoko iznad njihovih glava, pa je ovaj nekadašnji mladi reprezentativac Hrvatske nakon svega 11 minuta završio svoj nastup.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ipak, Celtic je i sa desetoricom bio prejak za Alashkert, a već do 35. minute je bilo, konačnih, 3:0. Svoj drugi gol na utakmici je sa bijele tačke postigao Dembele u 19. minuti, dok Forrest u 35. pogodio za 3:0.

Top Komentari

Gari Garinča
Prestanite više pratiti ovog ublehaša od nogometaša.
19 3
Chupy
Ovo Zmaj??? Nije on ni gušter a kamoli Zmaj. On je skakavac.
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi