Odegaard je pravi primjer da u životu treba imati i sreće

Ne ide ga baš u posljednje vrijeme

Odegaard je pravi primjer da u životu treba imati i sreće

Edmir Škorić

Talentovani Norvežanin Martin Odegaard stalno ima neke probleme i nikako da u potpunosti iskoristi svoj potencijal.

Kada je stigao u Real Madrid, za mladog Odegaarda je samo nebo bila granica. Smatralo se da je nasljednik Cristiana Ronalda, da je nova velika zvijezda, ali norveški ofanzivac nije opravdao očekivanja i njegov napredak je nekako išao presporo.

Sada igra u Hereenveenu koji ga je posudio iz Reala, ali ni tu nema previše sreće. Iako je imao dobrih nastupa, isticao se golovima i potezima, zadesile su ga i loše vijesti.

Baš je tokom vikenda protiv Heraclesa zadobio povredu zbog koje neće igrati do kraja sezone, što je potvrdio i klub. Imao je i u decembru jedan prelom kosti u zglobu, pa je evo ponovo teže povrijeđen.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

To znači da se završava njegova avantura u Hereenveenu, pošto mu ističe na ljeto posudbeni ugovor. Sada mu ostaje da sačeka i vidi šta će Real reći i koji su planovi kraljevskog kluba. Sve su prilike da u Madridu nemaju više strpljenja i da će morati da traži novu sredinu.

Odegaard je u Real stigao 2015. godine iz norveškog Stromsgodseta, ali je za prvi tim Reala upisao tek jedan nastup. Plaćen je oko 4 miliona eura, a Norvežani bi zaradili još toliko da je Odegaard ispunio uslove prema kojima njegov bivši klub zarađuje dodatni iznos.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi