Odegaard sazrijeva, najavio sljedeći korak

Moguć i povratak u Real Madrid

Odegaard sazrijeva, najavio sljedeći korak

Norvežanina Martina Odegaarda konačno je krenulo.

Fudbaler koji je označen kao 'supertalent' 2015. godine je prešao u Real Madrid, ali kako na Santiago Bernabeu nije opravdao očekivanja odmah, brzo ga je 'kraljevski klub' poslao na kaljenje u Holandiju.

Stagnirao je Norvežanin neko vrijeme, da bi ove sezone počeo konačno da pruža dobre partije i prema nagovještajima iz Španije i Holandije, nije isključeno da ga po završetku sezone Real Madrid vrati u svoje redove. U igri je također i ostanak u Vitesseu, kako bi dodatno sazrio, što je, čini se, i njegova želja.

"Mislim da ću ostati ovdje. Postigao sam dosta golova, imam i više asistencija u odnosu na prethodnu sezonu", izjavio je Odegaard, prenose holandski mediji, pa dodao:

"Ali, polako, tek ću donijeti odluku. Vidjet ću šta je najbolje za moj razvoj. Želim samo da završim sezonu sa Vitesseom na najbolji mogući način."

Ajax prati situaciju

Konačnu riječ će svakako imati Real Madrid zbog ugovora koji Odegaarda drži na Santiago Bernabeu do 2021. godine, a cijelu situaciju pomno prati i Ajax, čiji su čelnici prema nekim informacijama voljni da otkupe njegov ugovor za 20 miliona eura.

"Pokušavam da ne obraćam pažnju na to. Moram da igram dobro i postižem golove. Ako to učinim, klubovi će me gledati."

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

U ovoj sezoni Odegaard je za Vitesse postigao osam pogodaka i upisao šest asistencija u 31 odigranoj utakmici.

Uz Vitesse, jedno vrijeme je proveo na posudbi u Heereveenu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi