Odgovor Dortmunda Bayernu: 22 miliona funti za Džeku

Nakon odlaska Götzea

Odgovor Dortmunda Bayernu: 22 miliona funti za Džeku

Samo 24 sata prije najvažnije utakmice Borussije Dortmund u zadnjih 15 godina desilo se nešto što Milionerima neće donijeti ništa dobro u ovako važnim trenucima. Naime, obznanjen je transfer Marija Gotzea u redove velikog rivala, minhenskog Bayerna.

Ovaj potez će zasigurno imati dvojak učinak - Bavarce će ojačati dok će njihovog velikog rivala u narednoj sezoni oslabiti. Ipak, kako smatraju mnogi poznavatelji fudbala, Borussija ovaj odlazak neće dočekati nespremna.

 

Naime, oni već neko vrijeme na meti imaju našeg reprezentativca, Edina Džeku za čije dovođenje su, sada više nego ikada voljni da izdvoje 22 miliona funti.

 

Manchester City bi navodno bio prezadovoljan ovom cifrom te se pretpostavlja kako bi i naš napadač pristao na smanjenje primanja ukoliko do transfera dođe.

 

Dolazak napadača sa reputacijom kakvu ima naš napadač bio bi sjajan odgovor Bayernu koji po običaju sve svoje konkurente za titulu nakon nekog vremena izmori i pošalje o donji dio tabele (Werder, Stuttgart).

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

 

Ostaje nam da vidimo sa kakvim bilansom će dortmundski div izaći iz bitke sa Bavarcima.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti