Odigran je najduži meč u historiji: Trajao je 111 minuta uz dvije pauze u nadoknadi

Zahvaljujući VAR tehnologiji

Odigran je najduži meč u historiji: Trajao je 111 minuta uz dvije pauze u nadoknadi

A. Čaušević

Upotrebom VAR tehnologije fudbalske utakmice su počele trajati duže nego inače, a sinoć je pao rekord po dužini utakmice u regularnom dijelu.

Susret 25. kola prvenstva Rusije između Rostova i Krasnodara je postao najduži fudbalski meč u historiji. Timovi su ukupno igrali 111 minuta i 15 sekundi.

Tokom susreta arbitar Vitaly Meshkov je morao utakmicu pauzirati nekoliko puta jer je konsultovao VAR tehnologiju uz niz kontroverznih situacija.

Dok je trajala sudijska nadoknada Meshkov je dva puta prekidao susret da odluči da li dosuditi penal ili ne. I u 102. minuti zahvaljujući kaznenom udarcu Rostov je stigao do izjednačenja.

Na kraju završeno je 1:1. Krasnodar je ostao treći sa 45 bodova i dalje drži mjesto koje vodi u Ligu prvaka, dok Rostov sada ima tri boda manje i bit će vrlo neizvjesno do kraja sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi