Rostov objasnio razloge 10:1 poraza, ali svijet priča o odbranama njegovog 17-godišnjeg golmana

Rusi doživjeli blamažu

Rostov objasnio razloge 10:1 poraza, ali svijet priča o odbranama njegovog 17-godišnjeg golmana

E. Škorić

Ruska Premier liga je nastavljena, a nogometna javnost u toj zemlji bila je šokirana vidjevši jučer rezultat s meča Soči - Rostov.

Gosti, koji su se borili za plasman u Ligu prvaka i još uvijek imaju šansi, doživjeli su jedan od najtežih poraza u historiji kluba. Nismo uspjeli pronaći statistiku, ali sigurno i najteži.

Rostov se oglasio na zvaničnoj stranici saopštenjem za javnost na engleskom jeziku.

"Dragi prijatelji, mnogo pristalica našeg kluba ne govori ruski jezik i ne može stvarno razumjeti kako bi današnji meč mogao završiti rezultatom 10:1. Htjeli bismo objasniti da je šest igrača našeg kluba zaraženo koronavirusom, pa je zbog toga cijeli tim morao u karantin", naveli su iz Rostova, pa se požalili da je Soči odbio njihov prijedlog da se ne igra utakmica.

FC Rostov's 17 year old goalkeeper, Denis Popov, made 11 saves during their 10-1 loss to Sochi from r/soccer

"Nogometni klub Soči odbio je našu ponudu da odgodimo utakmicu, i upravo su zbog toga ovi mladi igrači u dobi od 16 do 19 godina morali igrati u ovom meču. Rezultat je uznemiravajući, ali želimo da istaknemo svijetle strane. Prije svega, naš 17-godišnji golman Denis Popov je imao čak 15 odbrana, uključujući i jedan penal i to je novi rekord ruske Premier lige. Denis je ukrao šou i dobio zasluženu nagradu igrač utakmice".

Rostov se na kraju zahvalio navijačima širom svijeta na podršci, ali i oduševljeno poručio da su dječaci od 17-18 godina jučer u Sočiju pokazali da su budućnost kluba, bez obzira na rezultat.

Top Komentari

Penderinos
Destka s lukom
1 1
Penderinos
Bolje bi im bilo da nisu igrali utakmicu jer bi izgubili službenim rezultatom od 3:0 . Ovako prava katastrofa
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi