Haos u ruskom fudbalu se nastavlja: Dinamo traži odgodu, ne želi da ga zadesi sudbina Rostova

Još jedan tim u karantinu

Haos u ruskom fudbalu se nastavlja: Dinamo traži odgodu, ne želi da ga zadesi sudbina Rostova

Ruska Premier liga se u petak nastavila nakon pauze zbog pandemije novog koronavirusa, ali možda bolje da nije - s obzirom na usvojeni medicinski protokol i sve što se dešava.

U petak je Rostov koji se nadao (i još uvijek nada) plasmanu u Ligu prvaka deklasiran u duelu sa Sočijem. Rezultat utakmice je bila vijest koja je obišla sportski svijet, a bio je 10:1.

Šta se desilo sa Rostovom?

Pred utakmicu sa Sočijem test na Covid-19 šestorice članova Rostova je bio pozitivan, pa je čitav prvi tim, zajedno sa trenerima i osobljen poslan u obavezni 14-dnevni karantin.

Soči nije želio prihvatiti bilo kakvu odgodu meča, organizacija lige nije namjeravala to učiniti "na svoju ruku" i Rostov je na utakmicu poslao omladinski tim koji nije trenirao tri mjeseca i koji se proveo kako se proveo.

Sinoć su stigle informacije da su se i u moskovskom Dinamu, koji večeras treba odigrati svoju utakmicu 23. kola ruskog šampionata pojavili pozitivni slučajevi na Covid-19.

Pozitivni su navodno Sebastian Szymanski, Clinton N'Jie i Charles Kabore, pa je i u slučaju Dinama čitav prvi tim poslan u izolaciju.

Dinamo sada pokušava "izganjati" odgodu utakmice protiv Krasonadara. Iz Rusije stižu vijesti da se Krasondar ne protivi odgodi meča.

Utakmica se treba igrati od 19:00 sati i još uvijek nema zvaničnih informacija da li će ona tada i početi ili će se odgoditi.

Jedno je sigurno, Dinamo želi izbjeći sudbinu Rostova. Ukoliko se utakmica ne odgodi, za očekivati je da i Dinamo pošalje omladince na meč kako bi izbjegao automatsko dodjeljivanje pobjede Krasnodaru i imao barem neku nadu da može do bodova.

Dinamu novi problemi nikako nisu trebali s obzirom da je svakako poprilično daleko od pozicija koje vode u Evropu, a na kojima želi biti. Krasondar trenutno drži treću poziciju koja vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka.

Treba istaći da ruski mediji i dalje tvrde da nema nikakvih naznaka da će se prvenstvo opet prekidati niti bilo šta mijenjati...

Top Komentari

hzsg
Gdje su sadaovi zagovornoci koji su svim silama pokusavali da izvrse pritisak da se naša nogomoetna liga nastavi. BILO BI ISTO TOTALNI HAOS I PTAVNI VAKUM. Zato gospodinu Šeranicu treba odati veliko priznanje i petnoj odluci. A vi drugi što ste sasipali drvlje i kamenje molim vas da idete u mišije rupe i nastavite kmecati.
1 5
magistar
Svugdje je tako samo sto kriju i igraju na silu zarad love. Bih i jos 10ak zemalja su uradili ono sto je bilo neminovno i sto su morali svi. Nadamo se da u avgustu necemo pricati o ovom i da ce virus biti obicna prehlada
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi