Odigrano prvo kolo Fantasy Premijer lige BiH: Koji igrači su donijeli najviše bodova?

Testna faza tokom proljetnog dijela sezone 2019/2020

Odigrano prvo kolo Fantasy Premijer lige BiH: Koji igrači su donijeli najviše bodova?

S. Grebović

Utakmicama prethodnog vikenda stratovao je drugi dio sezone BH Telecom Premijer lige u kojim po običaju nije nedostajalo uzbuđenja.

Prvo kolo proljetnog dijela po jednoj stvari će biti specifičnije od ostalih, posebice za "zagrižene" ljubitelje Premijer lige.

Naime, portal SportSport.ba je u petak lansirao jedan novi projekat pod imenom Fantasy, ali u domaćoj verziji. Pravila su približno ista engleskoj verziji igre, a o istim ste mogli pročitati u pomenutoj najavi od prije par dana.

Imali ste priliku odabrati svoj idealni tim, skrojiti formaciju po mjeri i pratiti razvoj situacije na stadionima širom naše zemlje, a mi smo se odlučili pozabaviti pitanjem koji su vam igrači mogli donijeti najviše bodova. Također, treba istaći da su u prvom kolu Fantasyja učestvovala 1777 igrača, a trenutno ima skoro 2500 registrovanih za novo kolo koje se igra za vikend.

Budući da je FK Sarajevo ostvario najuvjerljiviju pobjedu u ovom kolu rezultatom 6:2 nad Tuzlom City, upravo su igrači Bordo tima među fudbalerima od kojih ste najviše mogli ''profitirati''.

Tako je Mersudin Ahmetović u ovom kolu bez premca s obzirom da je napadač Sarajeva postigao tri pogotka. Podsjećanja radi, svaki gol napadaču donosi četiri boda, plus dva dodatna sa najmanje 60 minuta provedenih u igri, tako da njegov bodovni saldo u Fantasyju iznosi čak 14!

Ukoliko ste istog igrača postavili kao kapitena u svom timu, njegovi poeni će se uduplati, a samim tim i Vaše zadovoljstvo tim potezom.

Velež je na svom terenu rutinski savladao Zvijezdu 09 sa 2:0, a upravo je jedan fudbaler Rođenih drugoplasirani na našoj bodovnoj listi Fantasy Premier lige.

Riječ je o Edi Vehaboviću koji je na ovom meču postigao jedan pogodak, koji mu je donio pet bodova budući da se radi o igraču sredine terena.

Osim toga, dodana su mu još dva zbog najmanje 60 minuta provedenih na terenu, te dodatni jedan zbog clean sheeta, odnosno sačuvane mreže njegovog tima, što ukupno nosi osam osvojenih Fantasy bodova.

U posljednjoj utakmici ovog kola u Širokom Brijegu domaći tim i Borac su remizirali, bilo je 2:2.

Kapiten tima iz Banja Luke i ujedno njegov najbolji strijelac Stojan Vranješ pogodio je i na Pecari i to već u sedmoj minuti utakmice. To mu je donijelo i pet Fantasy poena uz dva dodatna za više od 60 minuta provedenih u igri, što u totalu iznosi sedam.

Još jedan igrač tima sa Koševa vam je mogao donijeti dosta poena, a riječ je o Dušanu Hodžiću koji je pogodio u pomenutoj pobjedi svog tima. Treba imati u vidu da je on defanzivac, jer oni za postignuti gol dobijaju čak šest bodova.

Pored toga i Hodžić je odigrao 90 minuta, odnosno minimalno 60 koliko je potrebno da igrač dobije dodatna dva, s tim da je njemu i oduzet jedan poen zbog najmanje dva primljena gola njegovog tima, pa njegov bodovni saldo iznosi također sedam.

U ovom kolu ukupno je nastupilo 166 fudbalera. Četvorica navedenih su bili najbolji dok su ostali koji su zaigrali donijeli šesti i manje bodova. Treba dodati da su bodovi za ovo kolo pridruženi oko 36 sati nakon posljednje utakmice 20. kola, a u narednim kolima će sve ići dosta brže. Dodatno, za ovo kolo još uvijek nisu uračunati bodovi igrača s klupe, te će ove sitne korekcije biti ispravljene u narednim danima sve dok se testna verzija igre ne usavrši do kraja. Ukoliko ste registrovani i imate svoj tim na našem Fantasyju, svoje poene možete pogledati OVDJE, a ukupni poredak nakon prvog kola pogledajte OVDJE. Također, možete vidjeti i trenutni plasman u vrhu tabele Fantasyja nakon odigranog 20. kola Premijer lige BiH.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kao što smo rekli, uzbuđenja nije nedostajalo, a ona mogu biti još i veća uz praćenje Fantasy Premijer lige BiH putem portala Sportsport.ba. Napominjemo da još uvijek nije kasno da odaberete svoj idealni tim i okušajte se u menadžerskim vodama klikom OVDJE, prateći jednostavne upute.

Također, sve prijedloge, sugestije, te preporuke oko odabira igrača možete podijeliti na temi Fantasy na našem forumu sa skoro 2500 registrovanih igrača. Podsjećamo, Fantasy možete igrati u browserima jer još uvijek nije dostupan na aplikaciji SportSport.ba.

Top Komentari

Pljuc
Kakav debilizam!
2 15
Sezam
Oo sjetili se svaka čast Ljudi imaju fantasy uživo idu bodovi vas čovjek čeka 20 dana
0 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi