SportSport.ba predstavlja: FANTASY Premijer liga BiH
Sa sedmično samo desetak minuta vašeg vremena, testirajte svoje znanje o bh. fudbalerima, svoje menadžerske sposobnosti i takmičite se sa svojim prijateljima i sa svim ostalim ljubiteljima domaćeg fudbala

Testna faza tokom proljetnog dijela sezone 2019/2020

SportSport.ba predstavlja: FANTASY Premijer liga BiH · Ekskluzivno

Fantasy lige, već odavno su omiljena razonoda ljubitelja najvažnije sporedne stvari širom svijeta.

Prilika da iz udobnosti svog doma uđete u ulogu trenera, ali i skauta se teško može propustiti. A tek kada počnu utakmice i praćenje učinka igrača koje ste odabrali, uzbuđenje dostiže vrhunac.

Fantasy engleske Premier lige ili italijanske Serije A popularne su "igre" širom svijeta, a sada stiže i domaći proizvod.

SportSport.ba vam donosi Fantasy Premijer ligu BiH!

Ukoliko ovaj članak čitate u Android ili iOS aplikaciji portala SportSport.ba, otvorite ga u svom browseru i nastavite klikati, jer SportSport.ba Fantasy Premijer liga BiH u ovoj sezoni radi samo u browser verziji.

Za početak, ukoliko to već niste uradili, registrujte se na portal SportSport.ba OVDJE. Vodite računa, login za forum SportSport.ba nije isto što i login za portal, podaci sa foruma vam ne vrijede, ali slobodni ste koristiti jednake podatke za obje registracije.

Nakon toga, kreirajte svoj tim klikom na dugme FANTASY u našem meniju ili klikom OVDJE.

Izaberite ekipu, dobro pazite koliki vam je budžet, priljučite se nekoj od postojećih liga ili osnujte svoju i u nju pozovite prijatelje, a ako želite igrati i sami, nije problem - automatski smo vas priključili u globalnu ligu u kojoj se takmiče svi učesnici, te ligu kluba za koji navijate gdje ćete odmjeriti svoje znanje sa ostalim drugovima sa tribine. I neka takmičenje počne i skupljanje bodova počnu!

Upamtite, ekipu možete mijenjati do prve minute dana u kojem se igraju utakmice. Za naredno kolo, taj rok ističe večeras u ponoć. Nakon toga, sve promjene koje napravite, primjenjivaće se za naredno kolo.

A važno je znati nekoliko pravila pa tako ne možete koristiti više od trojice igrača iz iste ekipe, kapiten (kojeg vi odaberete) dobija duple bodove za svoj učinak. 

Ekipa se sastoji od 15 igrača. Dva golmana, pet defanzivaca, pet veznjaka i tri napadača. No, u početnom sastavu može ih biti samo 11 i to kroz različite varijante formacija poput 4-4-2, 4-3-3, 3-5-2 ili 5-3-2. Na vama je da odredite formaciju koja najviše pogoduje vašem timu, ali i protivniku protiv kojeg igrači nastupaju u trenutnom kolu. Birati možete apsolutno sve igrače registrovane u Premijer ligi BiH, samo pazite, napadač ide na mjesto napadača, golman na mjesto golmana i tako dalje... Kada odaberete 15 svojih pulena, formaciju kojom igrate možete promijeniti tako što ćete, recimo, umjesto odbrambenog ubaciti igrača iz veznog reda i kliknuti "Spasi promjene".

Napadači će za postignuti gol dobiti četiri boda, veznjaci pet, dok će golmana i defanzici biti nagrađeni za šest bodova. Svi igrači za asitenciju koja prethodi golu dobijaju po tri boda. Za odigravanje susreta do 60. minute, odnosno igranje u prvoj postavi igrač je nagrađen s inicijalnim bodom, dok ukoliko na terenu provede više od 60 minuta ili odigra meč do kraja dobiti će još jedan bod. "Clean sheet" će defanzivce i golmane nagraditi za četiri boda, a veznjaka s bodom, dok će odbrana penala golmanu ekipe donijeti velikih pet bodova. 

Kad smo već kod penala, igrači će za promašeni udarac s bijele tačke biti kažnjeni s oduzimanjem dva boda, a ujedno se i toliko bodova uzima i za autogol. Ukoliko golman ili odbranbeni igrač na susret primi dva ili više golova, bit će im oduzet po jedan bod. 

Defenzivni igrači gubiti po bod za svaka dva primljena gola, kao i golmani.

Ipak, vrijedi napomenuti da u ovom trenutku ne postoji sistem za bonus poene igrača, te da se asistencije neće računati za igrača na kojem je počinjen prekrašaj za penal. Igrači će dobijati negativni poen za žuti karton (-1), te negativna tri boda za crveni karton. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nadamo se da smo vam objasnili pravila na jednostavan način, a vama sada samo prestaje da se priključite fantasy ligi portala SportSport.ba, napravite svoj tim, priključite se privatnim ili globalnim ligama i odmjerite snage s ostalim ljubiteljima Premijer lige Bosne i Hercegovine, te da pokažete da ste Vi baš taj koji najbolje poznaje igrače i prilike naše lige. 

Vrijedi spomenuti i podatak da je samo u jučerašnjem poslijepodnevu kada smo igru počeli testirati sa registrovanim članovima Foruma SportSport.ba registrovano više od 200 igrača, tako da sasvim sigurno nećete biti usamljeni u igri. A želite li komentarisati igru i razmijeniti iskustva sa ostalim igračima, prijaviti neku grešku ili nam dati sugestiju za razvoj novih funkcionalnosti, možete to učiniti na temi Fantasy na našem Forumu.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

maska1
Svaka čast, ovo će bit kul stvar!
30 0
ks0l3
Svaka cast na ovome, extra
19 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi