Odigrao sedam utakmica za godinu dana, a osvojio tri trofeja

Dame i gospodo, Benjamin Mendy

Odigrao sedam utakmica za godinu dana, a osvojio tri trofeja

Endin Čaušević

Reprezentacija Francuske osvojila je jučer zlato na Svjetskom prvenstvu nakon pobjede u finalu protiv Hrvatske sa 4:2.

Za Trikolore ovo je druga titula prvaka svijeta u historiji, a do nje su došli pobjedom nad Hrvatskom. Nakon utakmice uslijedilo je veliko slavlje francuskih igrača, a u centru pažnje našao se Benjamin Mendy.

On je nekako najžešće proslavio titulu prvaka svijeta iako je odigrao svega nekoliko minuta na ovom Mundijalu. Mendy će sigurno ući u historiju jer je u zadnjih 12 mjeseci odigrao samo sedam utakmica, a osvojio je čak tri trofeja.

Zbog povreda nije mnogo igrao, ali je u dresu Manchester Cityja došao do titule prvaka Engleske i trofeja Liga kupa, dok je sigurno kruna karijere zlatna medalja s Francuskom na Svjetskom prvenstvu.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi