Odlazak legende: Howard se oprašta na kraju sezone

Američki golman ide u penziju

Odlazak legende: Howard se oprašta na kraju sezone

Legendarni američki golman Tim Howard (39) objavio je da će na kraju ove sezone završiti karijeru.

On se oglasio preko društvenih mreža te je pratiocima otkrio kako će mu sezona koja je pred nama biti i posljednja u profesionalnoj karijeri.

"Vrlo se radujem početku 2019. sezone u MLS ligi, to će biti poja posljednja u karijeri. Želim sada da uživam u svakoj minuti", između ostalog je napisao Howard koji je poručio da će biti vremena za dalja oglašavanja o ovoj temi.

Inače, on je danas član Colorado Rapidsa, a široj javnosti je naravno najpoznatiji jer je svojevremeno branio za Manchester United i Everton. U redovima Crvenih đavola je proveo tri, a u Karamelama deset sezona. Za reprezentaciju Sjedinjenih Američkih Država je upisao čak 121 meč.

Tokom karijere je osvojio FA Cup, Liga kup, Superkup Engleske i dva puta Gold cup sa reprezentacijom Sjedinjenih Država. Dva puta je proglašen za najboljeg igrača Sjedinjenih Država.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi