Odlazak u Madrid je nemoguće priuštiti: Cijene letova skočile za 683%
Navijačima Liverpoola i Tottenhama pripasti će po 16.000 karata za finale Lige prvaka (Foto: EPA)

Karte skupe, letovi preskupi, hoteli nepriuštivi

Odlazak u Madrid je nemoguće priuštiti: Cijene letova skočile za 683%

S. Bošković

Liverpool i Tottenham odmjerit će snage u finalu Lige prvaka.

Posljednji meč elitnog evropskog takmičenja odigrat će se u Madridu, 01.06, a pored već visokih cijena ulaznica navijači će morati izdvojiti veliku svotu novca za sami odlazak u Madrid.

Od završetka polufinala avionske cijene karata su skočile, te direktni letovi za Madrid na dan finala koštaju više od 1.300 funti. Veliki broj karata za Madrid je već rasprodan, a ono što je ostalo je skupo. Karta u jednom smjeru dan prije finala košta 750 funti, te je maksimalna cijena za tu rutu.

Gradonačelnik regije Liverpoola, Steve Rotherham napisao je tweet kompaniji EasyJet, te je situaciju nazvao potpuno bezobraznom.

"Podići cijene povratnih letova za Madrid za 683% je čisto profitiranje od entuzijazma fudbalskih navijača".

Iz kompanije EasyJet su rekli da je to prirodno podizanje cijena u odnosu na potražnju.

Naravno, navijači mogu potražiti i druge letove, poput onih charter letova.

Kompanija Thomas Cook Sports organizirat će letove za navijače Liverpoola koji imaju kartu za finale, ali cijena leta bit će 559 funti po osobi. Druge kompanije će također omogućiti let iz Liverpoola za Madrid, za osobe bez karte, no i to neće biti jeftino. Trenutne cijene iznose oko 650 funti po osobi.

Naravno, direktni let za Madrid nije jedina opcija. Dosta navijača će pokušati pronaći let za neki drugi grad u Španiji, te onda pronaći način za odlazak u Madrid.

Jedan navijač Liverpoola rezervirao je let iz Gatwicka do Alicantea dan prije meča za 110 funti. Nakon toga morat će iz Alicantea putovati vozom tri sada do Madrida.

Postoji opcija da se i ide vlakom. Navijači bi morali krenuti 31. maja iz Londona, te se voziti do Lyona, a iz Lyona u Barcelonu, te tek onda za Madrid. Ovakvo putovanje bi trajalo 15 sati, te bi koštalo oko 259 funti. Ipak, to je samo odlazak u Madrid, a treba misliti i na povratak. Mnogi ističu da je u Madrid moguće doći i automobilom. Jedna od opcija je da se trajektom iz Portsmoutha putuje u Caen, a onda slijedi 12 sati vožnje.

Druga opcija je da se trajektom pređe kanal Le Manš, a onda iz Calaisa, sjeverna Francuska, vozi 15 sati do Madrida.

Naravno, stignete u Madrid i šta onda, gdje prespavati.

U hotelima u Madridu gotovo više i nema slobodnih soba, a ono što je ostalo izdaje se za oko 1000 funti na dan Lige prvaka.

Jedan navijač Liverpoola uspio je da isplanira odlazak za Madrid, ali muči se s pronalaskom smještaja na dvije noći.

"Nakon utakmice smo odmah počeli da tražimo smještaj. Našli smo nekoliko hotel, ali svaki pristojan hotel ( s tri zvjezdice ili više) počinjao je s cijenom od 1.300 funti za dvije noći", kaže fan Redsa, te nastavlja:

"Naravno, očekujete da će cijene skočiti. Ali, nevjerovatno je da hotel koji inače košta 150 funti za noć digne cijenu na 1300 funti".

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Na kraju je ovaj navijač rezervirao sobu za 1.400 funti. Njegova je sreća što nije razmišljao. Nakon plasmana Tottenhama u finale cijene u istom hotelu su skočile na 3.900 funti.

U sve to treba uračunati i samu cijenu karte. Prosječna cijena ulaznice je oko 150 funti, dok su one najskuplje oko 500 funti.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ante G.
Evo ne mogu zalogaj u usta da stavim gledajuci u ovo... Ovo je kazna bozija covjecanstvu za sve sto se radi!
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi