Odlazi daleko od BiH: Laštro pravi egzotičan transfer

Nakon što je napustio Zrinjski

Odlazi daleko od BiH: Laštro pravi egzotičan transfer

Doskorašnji defanzivac Zrinjskog Neven Laštro pronašao je, čini se, novi angažman.

Nakon što se sporazumno razišao s aktuelnim bh. prvakom, ovaj 30-godišnji odbrambeni igrač je dobio nekoliko ponuda, ponajviše iz Premijer lige BiH, ali na kraju će karijeru nastaviti u Vijetnamu.

Tako barem tvrde tamošnji mediji, navodeći kako će Laštro u narednim danima ugovor potpisati sa klubom po imenu Than Quang Ninh koji je prethodnu sezonu u vijetnamskom prvenstvu okončao na petoj poziciji.

Laštro je, kako se navodi, ujedno i prvi stranac koji se stigao u Vijetnam u ovom prijelaznom roku, a s ovim Than Quangom bi trebao potpisati ugovor do kraja sezone koja inače starta krajem februara.

U dalekom Vijetnamu u prošlosti je, podsjećamo, imao priliku igrati i nekadašnji golman reprezentacije BiH Goran Brašnić koji je nastupao za Song Lam FC.

U Zrinjskom se nije naigrao

Trener Zrinjskog Blaž Slišković u protekloj sezoni nije pretjerao računao na usluge Laštre, koji je odigrao svega pet utakmica u prvenstvu, te dvije u Kupu BiH.

I dok su mnogi igrači imali primjerdbe zbog male minutaže, Laštro svom sada već bivšem terenu Sliškoviću nije prigovarao, poštovao je svaku odluku...

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Istina je da se nisam mnogo naigrao, ali trener je odlučivao o tome, moje je da poštujem to. Teško je, naravno, kada si na klupi. Bude loših momenata i noći kada baš i ne spavaš, ali u životu treba biti uporan i čekati svoju šansu", rekao je Laštro.

Sa mostarskim timom Laštro je osvojio dva naslova prvaka BiH.

Top Komentari

teddy sheringham
Raspade se Zrinjski kao USSR.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi