Odličan susret na Tušnju: FK Sloboda u nadoknadi stigao do boda!

Sudijske nadoknade kobne za goste

Odličan susret na Tušnju: FK Sloboda u nadoknadi stigao do boda!

Admin Čaušević, foto: Emir Dindić

Odličan meč na Tušnju u drugom kolu Premijer lige BiH odigrali su Sloboda i Široki Brijeg. Konačan rezultat bio je 2:2.

Susret je počeo kolosalnom šansom za goste kada je Jović već u prvoj minuti promašio gol sa svega nekoliko metara poslije centaršuta Ćorića. Nakon toga je uslijedio period otvorene igre s obje strane, ali prilike su izostale.

Širokobriježani su do prvog vodstva na meču stigli u 33. minuti. Jedna dubinska lopta stigla je do Bagarića koji se na sjajan način oslobodio svojih protivnika te je preciznim udarcem matirao Lakića.

Gosti su poslije gola bolje stajali na terenu, ali na odmor nisu otišli sa prednošću. Krivac za to je bio Amer Bekić koji je u posljednjim sekundama preciznim udarcem sa oko 25 metara izjednačio na 1:1.

Drugo poluvrijeme je počelo novom loptom u mreži domaćih. Jović se iskupio za promašaj iz prvog poluvremena te je u 50. minuti na sjajan način pogodio za 1:2, te tako utišao domaću publiku. 

Domaći su u nastavku meča prebacili težište igre na polovinu hercegovačkog tima, a u igru je ušao i Bekrić s jasnom namjerom da se izbjegne poraz. 

Ipak, bez obzira na incijativu i posjed lopte Crveno-crni su teško dolazili do prilike. U 74. minuti Zlomislić je odbio jednu loptu te je tako spasio svoj gol. 

U posljednjih 10-ak minuta gosti su znalački čuvali rezultat, dok i napadi domaćih zbog prevelike žurbe da dođu do gola nisu bili toliko povezani. U 90. minuti Bekić je bio u dobroj situaciji, ali je Zlomislić sačuvao svoj gol. 

Konačan rezultat psotavljen je u sudijskoj nadoknadi koja je ponovo bila kobna za Široki Brijeg. Za 2:2 i oduševljenje domaće publike pogodio je Maksimović.


Sloboda - Široki Brijeg 2:2 (Am. Bekić 45'+2, Maksimović 90'+4 / Bagarić 33', Jović 50')

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Sloboda: Lakić, Beganović, Salihović, Uzelac, Pršeš, Al. Bekić, Ivetić, Livančić, Ristić, Maksimović, Am. Bekić.

NK Široki Brijeg: Zlomislić, Cipetić, Kvesić, Matić, Ćorić, Jović, Vukoja, Kovačić, Hrkać, Bagarić, Enin.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti