Odlična statistika Višće na početku turskog prvenstva

Upisao dvije asistencije

Odlična statistika Višće na početku turskog prvenstva

S. Bošković

Edin Višća sjajno je otvorio sezonu u prvenstvu Turske i nakon dva kola nalazi se na diobi prvog mjesta najboljih asistenata lige. 

Za Basaksehir je nastupio u dvije prvenstve utakmice, a u obje je obradovao navijače svog tima s dvije asistencije. 

U prvom kolu nakon samo tri minute igre je asistirao Mossoru u utakmici s Fenerbahčeom, a njegov tim taj susret je i dobio minimalnim rezultatom. Sjajno je Višća odigrao i u drugom kolu protiv Bursaspora. U četrdesetoj minuti susreta ponovno je asistirao Mossoru za vodstvo, a njegov tim je slavio s 2:0. 

Bosanskohercegovački reprezentativac je podijelio dvije asistencije i dijeli prvo mjesto na listi najboljih asistenata lige s Gueyom i Turucom.

Višći u prilog ide i malo detaljnija statistika. U dvije utakmice ukupno je odigrano 180 minuta, upisao dvije asistencije, te bilježi tri šuta prema protivničkom golu. Pored toga, po susretu i uputi 64,2 posto tačnih pasova prema svojim suigračima. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije