Odlične partije Domercanta i Kikanovića

Rusija

Odlične partije Domercanta i Kikanovića

Edmir Škorić

Dobre partije pružili su bosanskohercegovački košarkaški reprezentativci u Rusiji, gdje su danas od igrane tri utakmice 2. kola tamošnjeg košarkaškog prvenstva.

Unics Kazan i Enisey odigrali su najzanimljiviju utakmicu. Slavili su domaći košarkaši sa 89:69. Domaće je predvodio Henry Domercant sa 19 poena i 5 skokova, a nasuprot njega bio je Elmedin Kikanović sa 15 poena i 4 skoka.

U dresu Eniseyja igrao je 20-ak minuta i nekadašnji kapiten BiH reprezentacije Jasmin Hukić, koji je ubacio 2 poena i pridodao 5 skokova, uz jednu asistenciju.

U preostale dvije utakmice, Krasnye je rezultaotm 81:74 slavio kod Spartaka, a Khimki je s 86:78 savladao Nizhny.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.